Ο Απόστολος του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023. Προεόρτια Χριστουγέννων. Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Κρήτη. Ο Άγιος Ναούμ ο Θεοφόρος και Θαυματουργός. Επιστολή Αποστόλου Παύλου - Προς Γαλάτες: Νόμος ή πίστη;. Αποστολικό ανάγνωσμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Μελετήστε Ευαγγέλιο και Απόστολο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Γαλάτες, Γ'(3) 8-12

Προϊδοῦσα δὲ ἡ γραφὴ ὅτι ἐκ πίστεως δικαιοῖ τὰ ἔθνη ὁ Θεός, προευηγγελίσατο τῷ ᾿Αβραὰμ ὅτι ἐνευλογηθήσονται ἐν σοὶ πάντα τὰ ἔθνη.
ὥστε οἱ ἐκ πίστεως εὐλογοῦνται σὺν τῷ πιστῷ ᾿Αβραάμ.
῞Οσοι γὰρ ἐξ ἔργων νόμου εἰσίν, ὑπὸ κατάραν εἰσί· γέγραπται γάρ· ἐπικατάρατος πᾶς ὃς οὐκ ἐμμένει ἐν πᾶσι τοῖς γεγραμμένοις ἐν τῷ βιβλίῳ τοῦ νόμου τοῦ ποιῆσαι αὐτά·
ὅτι δὲ ἐν νόμῳ οὐδεὶς δικαιοῦται παρὰ τῷ Θεῷ, δῆλον· ὅτι ὁ δίκαιος ἐκ πίστεως ζήσεται.
ὁ δὲ νόμος οὐκ ἔστιν ἐκ πίστεως, ἀλλ’ ὁ ποιήσας αὐτὰ ἄνθρωπος ζήσεται ἐν αὐτοῖς.

Διαβάστε επίσης πως ένα «Πάτερ ημών» έσωσε τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών.

Νεοελληνική Απόδοση

Νόμος ή πίστη;

Και επειδή προείδε η Γραφή ότι από την πίστη δικαιώνει τα έθνη ο Θεός, προανάγγειλε την καλή αγγελία στον Αβραάμ: Θα ευλογηθούν σ’ εσένα όλα τα έθνη.
Ώστε οι άνθρωποι της πίστης ευλογούνται μαζί με τον πιστό Αβραάμ.
Γιατί όσοι εξαρτώνται από τα έργα του νόμου είναι κάτω από κατάρα. Επειδή είναι γραμμένο: Καταραμένος είναι καθένας που δε μένει σταθερός σε όλα όσα είναι γραμμένα μέσα στο βιβλίο του νόμου, για να κάνει αυτά.
Αλλά ότι με το νόμο κανείς δε δικαιώνεται μπροστά στο Θεό είναι φανερό, γιατί ο δίκαιος θα ζήσει από την πίστη.
Επιπλέον, ο νόμος δεν εξαρτάται από την πίστη, αλλά εκείνος που έκανε αυτά θα ζήσει μέσω αυτών.

Διαβάστε επίσης το Ευαγγέλιο Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023, κατά την εορτή των Αγίων εν Κρήτη 10 μαρτύρων και του Αγίου Ναούμ του Θεοφόρου. Ευαγγέλιο κατά Λουκά με τις παραβολές του κόκκου του σιναπιού και του προζυμιού και τη στενή θύρα.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα 23 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Σας ευχόμαστε να έχετε καλά Χριστούγεννα με υγεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.