Το Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020. Άρχεται το Τριώδιο. Κυριακή ΙΣΤ' Λουκά με την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου. Εορτή της Ορθοδοξίας: Απόδοση της εορτής της Υπαπαντής. Ο Άγιος Νικηφόρος ο Μάρτυρας. Οι Άγιοι Φιλάγριος ο Επίσκοπος Κύπρου και Παγκράτιος ο Επίσκοπος Ταυρομενίου. Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής, ήχος α', Εωθινόν Α'. Κατά Ματθαίο: Η αποστολή των μαθητών. Εωθινό Ευαγγελικό απόσπασμα της ΙΣΤ' Κυριακής Λουκά από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει ορισθεί να τιμάται η μνήμη των Αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμελείας, Νόννας και Ανθούσης.

Σημείωση: Άρχεται το Τριώδιο. Από σήμερον άρχονται συμψαλλόμενοι οι εν τω λειτουργικώ βιβλίω του Τριωδίου περιεχόμενοι ύμνοι. Εν τισι ναοίς προ της ενάρξεως του εσπερινού τίθεται υπό την εν τω τέμπλω εικόνα του Ιησού Χριστού επί ηυτρεπισμένου σκίμποδος το λειτουργικόν βιβλίον του Τριωδίου, ένθα μεταβαίνει ο πρωτοψάλτης, βάλλει προ της εικόνος μετανοίας 3, ασπάζεται αυτήν, λαμβάνει μετά χείρας το Τριώδιον και ασπάζεται αυτό, ποιεί πάλιν μετανοίας μικράς 3 και απέρχεται μετά του Τριωδίου εις την οικείαν θέσιν αυτού.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο Κυριακής και κάθε ημέρας από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής, Κατά Ματθαίο ΚΗ'(28) 16-20

Ήχος α’, Εωθινόν Α’

Οἱ δὲ ἕνδεκα μαθηταὶ ἐπορεύθησαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὸ ὄρος οὗ ἐτάξατο αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς.
καὶ ἰδόντες αὐτὸν προσεκύνησαν αὐτῷ, οἱ δὲ ἐδίστασαν.
καὶ προσελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων· ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς.
πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος,
διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν.

Γνωρίζετε τι είναι το Εωθινό Ευαγγέλιο;

Νεοελληνική Απόδοση

Η αποστολή των μαθητών

Και οι έντεκα μαθητές πορεύτηκαν στη Γαλιλαία, στο όρος που τους διέταξε ο Ιησούς
και, όταν τον είδαν, τον προσκύνησαν. Άλλοι δίστασαν.
Τότε πλησίασε ο Ιησούς και τους μίλησε, λέγοντας: «Μου δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και πάνω στη γη.
Πορευτείτε, λοιπόν, και μαθητέψτε όλα τα έθνη, βαφτίζοντας αυτούς στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,
διδάσκοντας αυτούς να τηρούν όλα όσα σας έδωσα εντολή. Και ιδού, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες ως τη συντέλεια του αιώνα».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο το Ευαγγέλιο Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020, κατά την εορτή του Αγίου Νικηφόρου του Μάρτυρα, Αρχή του Τριωδίου και Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου. Ευαγγέλιο κατά Λουκά με την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.