Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα, Λούκα, Μαρίνος. Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν: Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής και Απόστολος (Πολιούχος της Λαμίας). Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων. Ο Άγιος Ισίδωρος και τα τέκνα αυτού Γεώργιος και Ειρήνη.

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα, Λούκα.
  • Μαρίνος.

Ορθόδοξος Συναξαριστής Σήμερα

Άγιος Ισίδωρος και τα τέκνα του

Οι Άγιοι Ισίδωρος και τα τέκνα αυτού, φανερώθηκαν με ενύπνια σε πολλούς ανθρώπους και έκαναν γνωστό τον τρόπο του μαρτυρίου και τον τόπο της ταφής των Ιερών Λειψάνων τους. Η ανακομιδή τους έγινε στις 18 Οκτωβρίου 1953 μ.Χ., στο Βαλή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Ιερέας Ισίδωρος, με τα κατά σάρκα τέκνα του μαρτύρησαν από τους οθωμανούς, εντός του Ιερού Ναού όπου τελούσε την Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Ισιδώρου και των τέκνων του Γεωργίου και Ειρήνης των Μαρτύρων.

Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής

Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του ήταν Ελληνική. Ήταν γιατρός στο επάγγελμα, όμως γνώριζε πολύ καλά τη ζωγραφική τέχνη. Μάλιστα σε αυτόν αποδίδονται οι πρώτες εικόνες της Θεοτόκου με τον Ιησού Χριστό βρέφος στην αγκαλιά της (μία υπάρχει μέχρι σήμερα στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου), καθώς και αυτές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά του Αποστόλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.