Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Ματθίας. Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν: Ο Άγιος Ματθίας ο Απόστολος. Ο Άγιος Ευθύμιος ο Μητροπολίτης Ρόδου και Ιερομάρτυρας. Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Α' Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης. Ο Όσιος Γερμανός ο εν Αλάσκα.

Διαβάστε το Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Ματθίας.

Ορθόδοξος Συναξαριστής Σήμερα

Άγιος Ματθίας

Ο Άγιος Ματθίας εισέλθε στον χορό των 12 Αποστόλων μετά την προδοσία και τον απαγχονισμό του Ιούδα Ισκαριώτη και μετά την Ανάληψη του Κυρίου. Πώς ο Ματθίας κατατάχθηκε στο χορό των δώδεκα Αποστόλων, το γνωρίζουμε από τις Πράξεις των Αποστόλων.

Μετά την προδοσία και τον απαγχονισμό του Ιούδα και μετά την Ανάληψη του Κυρίου, οι έντεκα μαθητές με την Παναγία βρίσκονταν στο υπερώον. Τότε ο Πέτρος πρότεινε να εκλεγεί άλλος αντί του Ιούδα, από τους άνδρες που ακολουθούσαν υπηρετώντας το Χριστό.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Ματθίου του Αποστόλου.

Άγιος Κωνσταντίνος ο Α’ Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

Ο Άγιος Κωνσταντίνος Α’, διαδέχθηκε στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης τον Ιωάννη τον Ε´ (668 – 674 μ.Χ.). Υπήρξε πολέμιος της αίρεσης του Μονοθελητισμού.

Προ της εκλογής του χρημάτισε διάκονος και σκευοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Από τον Ευφραίμιο ο Κωνσταντίνος αναφέρεται ως περιοδευτής Θράκης, Μακεδονίας και χαρακτηρίζεται σπουδαίος ανήρ και ευσεβοφρόνων κλέος.

Διαβάστε αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του πρώτου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Άγιος Ευθύμιος Ιερομάρτυρας Ρόδου

Ο Άγιος Ευθύμιος εξελέγη Μητροπολίτης Ρόδου όταν οι οθωμανοί κατέλαβαν το νησί το έτος 1523 μ.Χ. και εποίμανε θεάρεστα το Ορθόδοξο ποίμνιο στους χαλεπούς εκείνους χρόνους.

Το 1529 μ.Χ. συνελήφθη ως πρωταίτιος συνωμοσίας εναντίον των τούρκων και ανασκολοπίστηκε μαζί με άλλους Κληρικούς και κοινοτικούς παράγοντες της Ρόδου.Ο Μητροπολίτης Ευθύμιος τιμήθηκε από τους Χριστιανούς ως Μάρτυς αμέσως μετά το μαρτυρικό τέλος του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Ευθυμίου του Μητροπολίτου Ρόδου του Ιερομάρτυρα.

Σαν Σήμερα

1173: Ο Κεκλειμμένος Πύργος της Πίζας. Αρχίζει να κατασκευάζεται, από τον αρχιτέκτονα Μπονάνο Πιζάνο, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Θα ολοκληρωθεί 199 χρόνια αργότερα και θα μείνει στην ιστορία ως ο Κεκλιμένος Πύργος της Πίζας, επειδή από την αρχή της κατασκευής του παρουσίαζε κλίση.

1945: Η δεύτερη ατομική βόμβα των Αμερικανών πέφτει στο Ναγκασάκι.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα γεγονότα τις γεννήσεις και τους θανάτους σαν σήμερα 9 Αυγούστου.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την μικρή Παράκληση της Παναγίας ενώπιον της θαυματουργής Εικόνος της Θεοτόκου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 19.00 το απόγευμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.