Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη, Πάολα, Παυλίκος, Πουλίκος. Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν: Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος οι Πρωτοκορυφαίοι και Πανεύφημοι Απόστολοι. Ο Άγιος Κύριλλος ο Μάρτυρας. Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Κασπερώφ.

Διαβάστε το Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα.
  • Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη, Πάολα, Παυλίκος, Πουλίκος.

Ορθόδοξος Συναξαριστής Σήμερα

Παναγία του Κασπερώφ

Η ιερή εικόνα της Παναγίας του Κασπερώφ προέρχεται κατά την παράδοση από την Τρανσυλβανία και είχε εμφανισθεί σε ένα Σέρβο μοναχό στη Χερσώνα περί τα τέλη του 16ου αιώνος μ.Χ..

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κριμαία η εικόνα λιτανεύθηκε στην Οδησσό, όπως συνήθιζαν οι Βυζαντινοί λιτάνευαν την εικόνα της Παναγίας, όταν αντιμετώπιζαν κινδύνους από εχθρούς.

Διαβάστε αναλυτικά για την εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου του Κασπερώφ.

Άγιοι Πέτρος και Παύλος

Ο Άγιος Πέτρος ο Απόστολος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του.

Ο Άγιος Παύλος ο Απόστολος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας σε ένα χωρίο που ονομάζεται Γίσχαλα και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Το 36 μ.Χ. περίπου, όταν κάποτε μετέβαινε στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, έγινε θαύμα στο οποίο φανερώθηκε ο Χριστός, ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Σαν Σήμερα

1850: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει τελικά το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που επιβλήθηκε από τη Βαυαροκρατία το 1833.

1986: Ο Μαραντόνα με το τρόπαιο. Η Αργεντινή νικά 3-2 τη Δυτική Γερμανία στο περίφημο «Στάδιο των Αζτέκων» στην Πόλη του Μεξικού και κατακτά το 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα γεγονότα τις γεννήσεις και τους θανάτους σαν σήμερα 29 Ιουνίου.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Πέτρου και Παύλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 07.00 το πρωί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.