Το Εορτολόγιο της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Όσιος Αυξέντιος ο εν τω Όρει. Ο Όσιος Αβραάμ. Ο Όσιος Μάρων. Ο Άγιος Νικόλαος ο Νεομάρτυρας ο εξ Ιχθύος της Κορινθίας. Ο Άγιος Γεώργιος ο Παϊζάνος ο Νεομάρτυρας εκ Μυτιλήνης. Ο Οσίος Ιλαρίων ο Ιβηρίτης. Ο Όσιος Αυξέντιος ο εν Καρτιλίω ασκήσας. Ο Άγιος Ουαλεντίνος ο Ιερομάρτυρας.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Πράξεις τὸ ταὐτὸν εὗρε κλήσεως πλέον, Πρὸς τὸν σύνοικον Ἀβραὰμ Ἀβραάμης.

Ο Όσιος Αβραάμης έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Μεγάλου (395 – 408 μ.Χ.). Καταγόταν από την πόλη Κύρρο της Συρίας και ανατράφηκε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Όταν έμαθε ότι σε κάποιο χωριό του Λιβάνου οι κάτοικοι ήταν όλοι ειδωλολάτρες, μετέβη εκεί και με τη διδασκαλία, την αγία βιοτή του και τη φιλανθρωπική του δράση, αφού πλήρωσε ο ίδιος τους φόρους στους εισπράκτορες που πίεζαν τον λαό, προσείλκυσε στη χριστιανική πίστη πολλούς εθνικούς. Οι Χριστιανοί έκτισαν ναό στο χωριό τους και είχαν τον Άγιο ως ιερέα τους.

Ο Όσιος Αβραάμης, μετά από τριετή δράση, επέστρεψε στο κελί του και από εκεί μετέβη στην πόλη των Καρρών της Παλαιστίνης, στην οποία έγινε Επίσκοπος αγωνιζόμενος να οδηγήσει στην αληθινή πίστη τους ειδωλολάτρες κατοίκους αυτής.

Η φήμη της αγιότητας και της αποστολικής δράσεως αυτού έφθασε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, ο δε αυτοκράτορας Θεοδόσιος, που επιθυμούσε να τον δει προσωπικά, τον κάλεσε στην Βασιλεύουσα. Εκεί ο Όσιος κοιμήθηκε ειρηνικά. Το τίμιο λείψανό του, κατά βασιλική προσταγή, το προέπεμψαν με μεγάλες τιμές στην πόλη των Καρρών, όπου και ενταφιάσθηκε.

Τον βίο του έγραψε ο Κύρου Θεοδώρητος.

Διαβάστε επίσης για την άγνωστη συμβολή της Αγίας Ματώνας στην σωτηρία της Ρωσίας από τους Ναζί.

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα, Βαλεντίνος, Βαλεντίων, Βαλεντίνο, Ντίνος.
  • Ουαλεντίνος, Ουαλέντιος, Ουαλεντίνη, Ουαλεντία.

14 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Αυξεντίου, του Αγίου Νεομάρτυρα Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας και του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά του Οσίου Αυξεντίου και του Αγίου Ουαλεντίνου από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Κέρκυρας της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024 07.50 το πρωί.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024, κατά την γιορτή του Αγίου Νικολάου του Νεομάρτυρα εξ Ιχθύος της Κορινθίας.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.