Το Εορτολόγιο της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής ο μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου. Ο Άγιος Σάββας ο Στρατηλάτης και Γότθος. Η Οσία Αθανασία εξ Αιγίνης η Θαυματουργός. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ράπτης ο Νεομάρτυρας ο εξ Ιωαννίνων. Ε Εβδομάδα Νηστειών.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ὕπελθε, Σάββα, φθαρτὸν ἡδέως ὕδωρ, Ὡς ἂν πίνῃς ἄφθαρτον ἡδονῆς ὕδωρ.

Ο Άγιος Σάββας ο Μάρτυρας έζησε κατά τους χρόνους της βασιλείας των αυτοκρατόρων Ουάλεντος (364 – 377 μ.Χ.) και Ουαλεντινιανού (364 – 374 μ.Χ.) και καταγόταν από τη χώρα των Γότθων. Από παιδί ήταν Χριστιανός και όχι μόνο αποστρεφόταν τις τροφές που απέμεναν από τις θυσίες στα είδωλα, αλλά εμπόδιζε και όσους ήθελαν να δοκιμάσουν αυτές.

Έτσι έγινε σε πολλούς πρόξενος σωτηρίας. Αφού συνωμότησαν εναντίων του οι ειδωλολάτρες, τον εξόρισαν με την βία από την πόλη. Μετά από κάποιο διάστημα και ενώ ο Αθανάριχος, ο άρχοντας των Γότθων, ξεκίνησε διωγμό κατά των Χριστιανών, τον συνέλαβαν και τον χτύπησαν.

Στην συνέχεια τον έδεσαν στον άξονα της άμαξας και τον κρέμασαν σε ένα δοκάρι. Επειδή δεν πείσθηκε να δοκιμάσει ότι απέμεινε από τη θυσία στα είδωλα, οδηγήθηκε στον ποταμό. Και εκεί, αφού τον έδεσαν σε ένα μεγάλο ξύλο στον τράχηλο, τον έριξαν στον ποταμό Μουσαίο.

Και έτσι ο Άγιος Μάρτυς Σάββας έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου και της δόξας σε ηλικία 38 ετών.

Γνωρίζετε τι είναι ο Μεγάλος Κανόνας; Πότε ψάλλεται και γιατί ονομάστηκε έτσι;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Ήφαιστος.

18 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Οσίας Αθανασίας εξ Αιγίνης της Θαυματουργού και του Αγίου Νεομάρτυρα Ιωάννη εξ Ιωαννίνων του Ράπτη.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Σάββα του Στρατηλάτη.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, κατά την γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Ράπτη του Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.