Το Εορτολόγιο της Πέμπτης 11 Απριλίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Αντίπας ο Επίσκοπος Περγάμου. Η Οσία Τρυφαίνη η εν Κυζίκω. Οι Όσιοι Ευθύμιος και Χαρίτων. Δ Εβδομάδα Νηστειών.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ο Όσιος Ευθύμιος έζησε μεταξύ του 15ου και 16ου αιώνα μ.Χ. στη Ρωσία. Γεννήθηκε στην πόλη Μπολογκντά και από νεαρή ηλικία αγάπησε τον μοναχικό βίο.

Σύντομα έγινε μοναχός στο μοναστήρι Σπασο-Καμένσκιυ κοντά στην λίμνη Κουμπενσόε. Λίγο αργότερα όμως έφυγε από το μοναστήρι, για να ζήσει ως ερημίτης στον ποταμό Κουμπένκα, δύο χιλιόμετρα απόσταση από τη λίμνη.

Ο πόθος του για μεγαλύτερη ησυχία τον οδήγησε στην περιοχή του ποταμού Σγιανζέμα, όπου συναντήθηκε με τον Όσιο Χαρίτωνα. Και οι δύο μαζί ίδρυσαν τη μονή της Αναλήψεως του Σωτήρος στη Μπολογκντά. Κατασκεύασαν τη μοναδική Εκκλησία που υπήρχε σε αυτή την περιοχή και καλλιεργούσαν χόρτα για την ελάχιστη τροφή τους.

Ο Όσιος Ευθύμιος κοιμήθηκε με ειρήνη περί το έτος 1465 μ.Χ., ενώ ο Όσιος Χαρίτων, που τον διαδέχθηκε στην καθοδήγηση της μονής, κοιμήθηκε το έτος 1509 μ.Χ. Και οι δύο ενταφιάσθηκαν στο ναό της μονής, ο οποίος αργότερα έγινε ενοριακός.

Γνωρίζετε τι είναι το Μέγα Απόδειπνο;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Αντίπας, Αντύπας.

11 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Αντίπα του Ιερομάρτυρα και των Οσίων Ευθυμίου και Χαρίτωνος από το Σγιανζέμα της Ρωσίας.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω γιατί μελετάμε τους Βίους των Αγίων.

Διαβάστε επίσης το Ευαγγέλιο Πέμπτης 11 Απριλίου 2024, κατά την γιορτή του Αγίου Ιερομάρτυρα Αντίπα.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.