Το Εορτολόγιο της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Η Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς. Ο Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας. Ο Όσιος Πέτρος ο Ησυχαστής.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ἡσύχως βίου το πέλαγος ἀνύσας, Πρὸς ἡσύχιον Πέτρε λιμένα φθάνεις.

Ο Όσιος Πέτρος ο Ησυχαστής καταγόταν από τα μέρη του Ευξείνου Πόντου και από μικρός διακρινόταν για τη θερμή ευσέβεια του και την τέλεια αφοσίωσή του στα πνευματικά αγαθά.

Σε ηλικία επτά ετών, πήγε στη Γαλατία και στην συνέχεια στην Παλαιστίνη, όπου η πίστη του θερμάνθηκε ακόμα περισσότερο και κατέληξε στην Αντιόχεια, όπου ασκήτευε στα βουνά της, δοξασμένα από τόσους μεγάλους αθλητές και διδασκάλους του Χριστιανισμού.

Η πνευματική του καρποφορία δεν άργησε να διαδοθεί και πλήθος λαού ερχόταν σ’ αυτόν, αποκομίζοντας πολύτιμες συμβουλές και παρηγοριά στα δυσκολοθεράπευτα τραύματα της ψυχής.

Για την μεγάλη του αρετή, έλαβε από τον Θεό το χάρισμα να έχει εξουσία κατά των δαιμόνων. Έτσι ελευθέρωσε από τα δαιμόνια κάποιον άνθρωπο που ονομαζόταν Δανιήλ, τον οποίο στην συνέχεια αφού τον κατηχήσε, τον έκαμε συνασκητή του.

Απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 95 (ή κατά άλλους 99) χρονών.

Διαβάστε επίσης και δείτε εικόνες από το εκκλησάκι της Παναγιάς Πλατανιώτισσας των Καλαβρύτων μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο.

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Αικατερίνη, Αικατερίνα, Κατερίνα, Κατίνα, Κάτια, Καλοτίνα, Καίτη, Kατερινιώ, Κατινιώ, Κατίνγκω, Κατίγκα, Τίγκα, Ρίνα, Κάρεν.
  • Μερκούριος, Μερκούρης, Μέρκουρας, Μάρκορας, Μερκουρία.

25 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος της Πανσόφου και του Οσίου Πέτρου του Ησυχαστού.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον βίο, την άσκηση στα όρη της Αντιοχείας, το χάρισμα της εξουσίας εναντίων των δαιμόνων και την κοίμηση του Οσίου Πέτρου του Ησυχαστή.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022, κατά την γιορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.