ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όλοι οι Βίοι των Αγίων του Οκτωβρίου σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή σε βίντεο. Γιορτή σήμερα: Παρακολουθήστε κάθε ημέρα από το κανάλι μας στο YouTube, τουλάχιστον μία ανάρτηση με τον βίο του Αγίου που γιορτάζει σήμερα και την επόμενη ημέρα εορτής. Καλό μήνα Οκτώβριο να έχουμε.

Αυτό το μήνα έχουμε τις μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας με τον Απόστολο Ανανία, την Αγία Σκέπη, τον Όσιο Ρωμανό τον Μελωδό, τον Άγιο Κυπριανό και Ιουστίνη, τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, την Αγία Χαριτίνη, τον Άγιο και Απόστολο Θωμά εκ των μαθητών του Ιησού, τους Αγίους Αβραάμ και Λώτ με τη θυσία του Αβραάμ, τον Απόστολο Ιάκωβο, τον Άγιο Ευλάμπιο και Ευλαμπία, τον Απόστολο Φίλιππο, την Οσία Παρασκευή, τον Άγιο Λογγινό, τον Απόστολο Λουκά, τον Άγιο Γεράσιμο, τον Άγιο Αρτέμιο, την Αγία Σεβαστιανή, τον Άγιο Δημήτριο τον Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη και τον Όσιο Θεράπων προς στο τέλος του Οκτωβρίου μεταξύ άλλων.

Η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζεται σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ελήφθη κατά το έτος 1952, την 28η Οκτωβρίου, ώστε να εορτάζεται με την Εθνική εορτή του «ΟΧΙ». Στην Ελλαδική Εκκλησία εορτάζουμε την Αγία Σκέπη στις 28 Οκτωβρίου ενώ σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμάται την 1η Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Δείτε στην λίστα όλα τα βίντεο των μεγάλων και τοπικών Αγίων της Ορθοδοξίας του μηνός Οκτωβρίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τα βίντεο ανεβαίνουν την προηγούμενη ημέρα της γιορτής. Για τον Οκτώβρη μήνα θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εορτή της ημέρας από την παρακάτω playlist όπου θα έχει μαζί ταξινομημένα ημερολογιακά όλους τους βίους των Αγίων του Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε πρώτοι όλες την ενημερώσεις για τους βίους Αγίων, το εορτολόγιο, απολυτίκια και μεγαλυνάρια Αγίων και εορτών, διηγήσεις, πνευματικά κείμενα, ζωντανές μεταδόσεις Ακολουθιών, Όρθρων, Θείων Λειτουργιών, Εσπερινών και Ιερών Αργυπνιών.

Οκτώβριος – Βίοι Αγίων – Εορτολόγιο

Οι βίοι των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησιάς του μηνός Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή. Ανάλυση της εορτής σήμερα. Εορτολόγιο Οκτωβρίου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Εορτολόγιο – Αγιολόγιο

Το όνομα στη χριστιανική διδασκαλία: Τη σημασία του ανθρωπίνου ονόματος παρέλαβε και ο Χριστιανισμός, ο οποίος την ανέδειξε και την προήγαγε, καθώς την απεγκλώβησε από τα ασφυκτικά χωροχρονικά δεσμά του παρόντος κόσμου τοποθετώντας την στην εσχατολογική διάσταση.

Καλό μήνα να έχετε με υγεία!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.