Το Εορτολόγιο της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ταράσιος ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης. Ο Άγιος Ρηγίνος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Σκοπέλου (Πολιούχος νήσου Σκοπέλου). Ο Άγιος Αλέξανδρος ο Μάρτυρας ο εν Δριζιπάρω της Θράκης. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου. Αρχή του Τριωδίου.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Τὸν Ἀλέξανδρον δίσκος εἶδεν ἡλίου, Ὑπὲρ Χριστοῦ τμηθέντα, δόξης Ἡλίου.

Ο Άγιος Αλέξανδρος έζησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από την Καρθαγένη. Κατά τον διωγμό που κίνησε ο Διοκλητιανός, ο Άγιος Αλέξανδρος συνελήφθη και κατεβλήθη προσπάθεια ώστε να τον αναγκάσουν να προσκυνήσει τα είδωλα.

Ο Άγιος όμως, αντί να προσκυνήσει τα είδωλα, είπε προς τον ηγεμόνα:

«Καὶ αὐτὰ εἶναι μάταια καὶ ἐσὺ ποὺ πιστεύεις σὲ αὐτὰ εἶσαι ἄθλιος καὶ ταλαίπωρος».

Τότε του έδεσαν τα χέρια στην άκρη και τον κρέμασαν, αφού στα πόδια του έδεσαν βαριά πέτρα. Μετά από αυτό, τον οδήγησαν στον Καρθαγένη, όπου υπέστη φρικτούς βασανισμούς. Αφού δε τον έσυραν πάλι στη Μαρκιανούπολη της Θράκης, του έκαψαν το πρόσωπο με δάδες φωτιάς, αλλά ο Μάρτυς υπέμενε με γενναίο τρόπο τα βασανιστήρια.

Στο τέλος τον αποκεφάλισαν δια ξίφους στη Δριζιπάρω, επίσης πόλη της Θράκης. Έτσι ο Άγιος Αλέξανδρος απέλαβε στεφάνι άφθαρτο και ζωή αιώνια από τον Χριστό τον Θεό μας.

Γνωρίζετε πως γίνεται η Θεία Κοινωνία σε ασθενείς;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρηγοπούλα, Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος.
  • Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα.

25 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου του Επισκόπου Σκοπέλου, του Αγίου Ταρασίου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, αρχή του Τριωδίου και Κυριακή ΙΣΤ Λουκά του Τελώνου και του Φαρισαίου.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου με την αρχή του Τριωδίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 07.30 το πρωί.

 

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2024, κατά την γιορτή της αρχής του Τριψδίου με την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.