Το Εορτολόγιο της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας (Πολιούχος Λεμεσού Κύπρου). Ο Όσιος Νείλος ο Ασκητής. Ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης. Ο Προφήτης Αχιά. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακή Η Λουκά με την παραβολή του καλού Σαμαρείτη.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ὅτι Προφήτης Ἀχιά, πρὶν τεθνάναι, Ἱεροβοὰμ μάρτυς, υἱὸς Ναβάτου.

Ο Προφήτης Αχιά έζησε επί των βασιλέων Σολομώντος και Ιεροβοάμ, και καταγόταν από την Σηλώμ.

Σ’ αυτόν αποδίδονται οι λόγοι, που «ἐλαλήθησαν ἐν ὀνόματι Κυρίου» προς τον Σολομώντα, όταν έκτιζε τον ναό στην Ιερουσαλήμ. Τότε δηλαδή θα πραγματοποιούσε ο Θεός και στο δικό του πρόσωπο, όσα είχε εξαγγείλει στον πατέρα του Δαβίδ, όταν βέβαια και αυτός θα βάδιζε στα διδάγματα Του και εκτελούσε τις κρίσεις Του και τηρούσε όλες τις εντολές Του.

Όταν όμως κάποτε ο Σολομών παρεξέκλινε του θεϊκού δρόμου, δια του Αχιά πάλι ο Κύριος γνωστοποίησε σ’ αυτόν ότι θα τον τιμωρούσε κάνοντας κομμάτια τη βασιλεία του.

Κατόπιν ο προφήτης εστάλη στον Ιεροβοάμ, τον γιο της χήρας Σερουά. Μόλις τον συνάντησε, έξω από την Ιερουσαλήμ, του πήρε το καινούριο του ιμάτιο και το έσχισε σε δώδεκα τεμάχια. Ο Ιεροβοάμ, παρακολουθούσε έκπληκτος την πράξη αυτή του προφήτη.

Αυτός δε, έδωσε σ’ αυτόν τα δέκα τεμάχια και του είπε, ότι μετά το θάνατο του Σολομώντα έτσι ο Θεός θα κομμάτιαζε τη βασιλεία του, για να δώσει τις δέκα φυλές στην εξουσία του Ιεροβοάμ.

Αυτά αφού προφήτευσε ο Αχιά, πέθανε ειρηνικά και τον έθαψαν κοντά στη Βελανιδιά του Σιλώμ.

Γνωρίζετε τι ήταν η Βυζαντινή ρομφαία;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Νείλος.

12 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ελεήμονος Ιωάννου του Αρχιεπισκόπου Αλεξάνδρειας, του Οσίου Νείλου του Ασκητή και της Κυριακής Η Λουκά με την παραβολή του καλού Σαμαρείτη.

12 Νοεμβρίου τιμούμε επίσης τη μνήμη του Προφήτου Αχιά. Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον συγκλονιστικό βίο, τις προφητείες προς τον Σολομώντα και την κοίμηση του Προφήτη Αχιά.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023, κατά την γιορτή της Κυριακής Η Λουκά με την παραβολή του καλού Σαμαρείτου.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.