Η Γιορτή σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: O Όσιος Σισώης ο Μεγάλος. Η Αγία Λουκία η Παρθενομάρτυς. Ο Άγιος Απολλώνιος. Ο Άγιος Επίμαχος. Ο Άγιος Αλεξανδρίων. Ο Άγιος Αστείος επίσκοπος Δυρραχίου. Οι Άγιοι Εικοσιτέσσερις Μάρτυρες (Άγιος Σάτυρος).

Θεοῦ τεθνηκὼς πυξίῳ προσεγράφη, Θείου Σισώης Πνεύματος τὸ πυξίον. Βῆ δὲ Σισώης γῆθεν εἰς οὐρανὸν ἕκτῃ ἀμύμων.

Ο Όσιος Σισώης έλαμψε με την πνευματική του σύνεση, την ταπεινοφροσύνη, τη φιλαδελφία και το ενδιαφέρον του στο να επιστρέψει και ένα μόνο αμαρτωλό.

Μεταξύ των ασκητών αναδείχτηκε ονομαστός και μέγας, αθλητής της πρώτης γραμμής, τύπος εγκράτειας, αλλά και ψυχή πού προσευχόταν για δικαίους και αδίκους, πλούσιους και φτωχούς, άρχοντες και ιδιώτες, κληρικούς και λαϊκούς και γενικά για όλο τον κόσμο.

Στη γη ήταν, αλλά η ζωή του ήταν ουράνια. Υψωμένος πάνω από τη σάρκα, που χαλιναγωγούσε τέλεια με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τη θεία κοινωνία του σώματος και του αίματος του Χριστού.

Η μνήμη του μένει υπόδειγμα σ’ όσους θέλουν την ασκητική ζωή, για να είναι γνήσιοι και πραγματικοί ασκητές, όχι μόνο με την αντοχή του σώματος, αλλά και με την πνευματική αναγέννηση και τη λάμψη της αρετής.

Γνωρίζετε γιατί Μεταλαμβάνουμε; Γιατί το ψωμί της Θείας Μετάληψης είναι στρόγγυλο;

Εορτολόγιο

  • Αστείος, Άστειος.
  • Λύκιος, Λυκίας, Λυκία.
  • Σάτυρος, Σάτος.
  • Σισώης.

6 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Σισώη.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον ασκητικό βίο, την πνευματική σύνεση, την ύψωση πάνω από τη σάρκα και το Απολυτίκιο του Οσίου Σισώη του Μεγάλου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Aπολυτίκιο Οσίου Σισώη

Ήχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Ἐκ παιδὸς γεωργήσας ζωὴν τὴν κρείττονα, τῶν κατ’ αὐτῆς ἐνεπλήσθης θεουργικῶν ἀγαθῶν, τῶν Ἀγγέλων μιμητὰ Σισώη Ὅσιε, ὅθεν ὡς ἥλιος λαμπρός, ἀπαυγάζεις τηλαυγῶς, ἐν ὥρᾳ τῆς σῆς ἐξόδου, δηλοποιῶν τὴν σὴν δόξα, καὶ καταλάμπων τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Διαβάστε επίσης το Ευαγγέλιο Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022, κατά την γιορτή του Οσίου Σισώη του Μεγάλου, με το αλίμονο στις αμετανόητες πόλεις και ελάτε προς εμένα να βρείτε ανάπαυση.

Νέκρωσιν Σισώη ζωοποιόν, παθῶν τῇ ἐκδύσει, ἐνδυσάμενος ὁλικῶς, νεκροὺς ὡς ἐξ ὕπνου, τῷ ἱερῷ σου λόγῳ, ἐξήγειρας νεκρώσας, τὸν παναλάστορα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.