Η Γιορτή σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Γουρίας, Σαμωνάς και Άβιβος οι Μάρτυρες και Ομολογητές. Ο Όσιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ. Άρχεται η νηστεία των Χριστουγέννων.

Διαβάστε το Εορτολόγιο κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Στις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθόδοξου λαού μας και ως σαρανταήμερο.

Τα Χριστούγεννα είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από την ημέρα εκείνη μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξεκινάμε μία πνευματική πορεία με τη νηστεία και το Σαρανταλείτουργο από την 15η Νοεμβρίου. Πρόκειται μια περίοδο έντονης πνευματικής εργασίας και ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Η νηστεία των Χριστουγέννων αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου.

Νηστεύουμε για να συνηθίσουμε στην εγκράτεια. Για να εξασκήσουμε τον εαυτό μας να συγκρατείται και να μην παρασύρεται στην αμαρτία, στις κακές πράξεις, στους πειρασμούς.

Διαβάστε επίσης για την Θεία Κοινωνία. Κάθε πότε πρέπει να Κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα Του; Πώς θα φέρουμε τον Χριστό μέσα μας;

Εορτολόγιο

  • Γουρίας, Γουρία.
  • Σαμωνάς.
  • Άβιβος, Βιβή.

15 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των Ομολογητών και η αρχή της νηστείας των Χριστουγέννων.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Βραδινή Θεία Λειτουργία της Αρχής Νηστείας Σαρακοστής των Χριστουγέννων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 18.00 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2023, κατά την γιορτή των Αγίων Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των Ομολογητών.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.