«Αν κολλήσουμε σε δύο ή τρεις καταλήψεις στέγης νομίζω πως αδικούμε το θέμα»

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική οι καταλήψεις είναι μία ιστορία δεκαετιών και από αυτήν έχουν προκύψει εμπειρίες και συμπεράσματα» είπε ο Γιώργος Κυρίτσης στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ μιλώντας για το θέμα των καταλήψεων που έχει δημιουργήσει εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τη διαφορά μεταξύ των καταλήψεων σε εγκαταλειμμένα κτίρια και σε κτίρια που βρίσκονται σε λειτουργία και σε ερώτηση αν μία μέθοδος καταλήψεων, ανεξαρτήτως στόχου, είναι αποδεκτή ως μέθοδος ο κ. Κυρίτσης απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση λέγοντας πως «Δεν προσφέρεται για γενικεύσεις αυτό το θέμα. Σε όλα υπάρχουν διαβαθμίσεις. Δεκάδες δημόσια κτίρια και κτήματα είναι καταπατημένα και από την Εκκλησία ακόμη», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν κολλήσουμε σε δύο ή τρεις καταλήψεις στέγης νομίζω πως αδικούμε το θέμα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση αν μια κατάληψη είναι παράνομη, ο βουλευτής απάντησε ναι αν βέβαια «αντίκειται στο νόμο» για να σημειώσει ότι οι καταλήψεις βρίσκονται στο «γκρίζο σημείο» μεταξύ νόμου και πολιτικής αντίληψης.

Σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ασκούνταν κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της στάσης του γραφείου Τύπου δηλώνοντας πως «όπου βρίσκουμε θέμα που έχουμε διαφωνία με τον υπουργό το επισημαίνουμε».

«Με τους λεγόμενους χώρους λατρείας σε μια εποχή θρησκευτικών παθών θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» πρόσθεσε, με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Λακαφώσης
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.