Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο μπορεί να έχει ως κύριο θέμα τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο ένα από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάτι το οποίο ανέφερε την περασμένη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση μάλιστα για το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί εν μέσω αντιδράσεων από τους εταίρους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν. Επίσης, αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει άμεσα συμφωνία, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιθυμούν και οι πιστωτές.
Ένα ακόμα θέμα που θα αποφασιστεί είναι οι κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης.

Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συμπεριλάβει και το θέμα του δημοψηφίσματος, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλά μέλη του οργάνου έχουν δηλώσει ότι αν η προτεινόμενη συμφωνία ξεφεύγει από τους όρους της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου, θα πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει στον λαό.

Οδηγίες προς υπουργούς ότι η πίεση θα είναι μεγάλη
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστήσει την προσοχή στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η πίεση τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ μεγάλη, ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους, να εκφράζονται με μία φωνή και να συνεργάζονται με το συντονιστικό κέντρο και το επικοινωνιακό επιτελείο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς «ο επικοινωνιακός πόλεμος» θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.