Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει λάβει το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στο Βατοπαιδινό Μετόχι του αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.

Σήμερα, το απόγευμα, μεγάλος αριθμός οχημάτων κατέκλυσε τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Μετόχι, με αποτέλεσμα να σημειωθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση την οποία αντιμετώπισε επιτυχώς το Τμήμα Τροχαίας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αβδηρου.

Η προσέλευση του κόσμου, ακόμα και τώρα, αυτήν την περασμένη ώρα, συνεχίζει να είναι μεγάλη και φτάνει στην είσοδο του Μετοχίου.
Αστυνομικοί εκτίμησαν ότι έφτασαν 10.000 αυτοκίνητα και εκδρομικά λεωφορεία.
Με υπομονή, ο ευσεβής λαός περιμένει να προσκυνήσει το ιερό θεομητορικο σεβασμα, το οποίο αγιάζει την περιοχή.

Με πίστη και κατάνυξη πολλοί πιστοί, όχι μόνο προσκυνούν, αλλά και συμμετέχουν στην Ιερά αγρυπνία που τελείται αυτή την ώρα προς τιμήν της Αγίας Ζώνης από τον Πρωτοσύγκελο της ι.μ Ξάνθης, π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη και τον π. Γεώργιο Βατοπαιδινο. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στον χώρο βρίσκονται εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης που εχουν αναλάβει την υγειονομική κάλυψη του προσκυνήματος.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφερειακού τμήματος Ξάνθης, κ. Μουμτζάκη Βαρβάρα, «ήταν απαραίτητη η παρουσία των εθελοντών καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόβλεπτη και πρωτοφανής. Πιστοί απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού κατέκλυσαν τη Μονη και η παρουσία μας ήταν καθοριστική».

από orthodoxia news agency


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.