Θρησκευτικά: Ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση να περάσει τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και πώς ελπίζει να πιάσει τον εκπαιδευτικό κόσμο στον… ύπνο προκειμένου να μην υπάρξει θύελλα αντιδράσεων

Συγκεκριμένα, σε πολλές συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι οι σχεδιασμοί για τις αλλαγές στο Λύκειο θα συζητηθούν μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων και θα αποφασιστούν εντός του καλοκαιριού ώστε να εφαρμοστούν σταδιακά από την Α΄ Λυκείου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Βασική θέση του Υπουργείου είναι «λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες».

Ως γνωστό η δημοσιοποίηση σχεδίου για το νέο Λύκειο που προέβλεπε την μετατροπή πολλών μαθημάτων, και των Θρησκευτικών μεταξύ αυτών, σε επιλογής είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Τώρα φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει τον κατάλληλο χρόνο, για εκείνη, για τις σχετικές ανακοινώσεις χωρίς όμως να διαφοροποιείται επί της ουσίας στους σχεδιασμούς της.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών συζητείται έντονα το ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος των Ερευνητικών Εργασιών όπως συνέβη με τις Βιωματικές Δράσεις στο Γυμνάσιο. Εάν επίσης υπάρξουν κάποια μαθήματα που θα μετατραπούν σε επιλεγόμενα και θα τεθούν σε ένα «καλάθι» από το οποίο ο κάθε μαθητής θα επιλέγει ποια θέλει να διδαχθεί, εκφράζονται φόβοι ότι τα Θρησκευτικά μπορούν να βρεθούν στο καλάθι αυτό. Επειδή τέτοιες αλλαγές είναι βέβαιο πως θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις σχεδιάζεται να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι με τον εκπαιδευτικό κόσμο σε διακοπές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.