ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2020: Τι αλλάζει στα Τέλη Κυκλοφορίας 2020. Έως πότε είναι οι προθεσμίες για τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας 2020. Πόσα θα πληρώσουμε για τα τέλη Κυκλοφορίας το 2020. Πως μπορούμε να τα εκτυπώσουμε τα τέλη Κυκλοφορίας. Κάθε έτος οι ιδιοκτήτες οχημάτων πληρώνουν στην Εφορία τέλη κυκλοφορίας για το ΙΧ και τη μοτοσικλέτα τους. Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα (cc), των εκπομπών ρύπων (CO2), του μεικτού βάρους και των θέσεων.

Τέλη Κυκλοφορίας 2020 – Υπουργός Οικονομικών

Στην ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι «υπάρχει μια ευρωπαϊκή οδηγία αλλά και εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών για αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας» και για το αν θα υπάρξουν αλλαγές και πότε, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε:

Το σύστημα των τελών κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων. Πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά µε τους εκπομπές ρύπων, ενώ πρέπει να γίνει και δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια. Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας. Επιδιώκουμε οι αποφάσεις µας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών. Ως εκ τούτου, όταν είμαστε έτοιμοι θα προχωρήσουμε στις αποφάσεις µας.

Καταβολή Τελών Κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα:

  • το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12)
  • την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Τέλη Κυκλοφορίας 2021 – Περίπτωση Μεγάλης Αύξησης – Υπουργός Μεταφορών

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Καραμανλής, όμως, προειδοποίησε για τον κίνδυνο σημαντικής αύξησης στα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους. Αυτό θα επιφέρει αυτόματα και αύξηση.

Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα διαθέτει από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων και η κυβέρνηση εξετάζει, ήδη, σχέδιο στήριξης της εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας. Κατηγόρησε, επίσης, την προηγούμενη κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθούσε έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτα πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing.

Τέλη Κυκλοφορίας – Ηλεκτρονική Εκτύπωση

Μπορείτε να εκτυπώσετε τα από το taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp

Επιλέγετε «Κατάσταση οχημάτων» για να εμφανιστούν τα οχήματα και μετά Επιλέγετε «Εκτύπωση εντύπου τελών κυκλοφορίας» για τα εν κινήσει οχήματα.

Κατάθεση πινακίδων στην Εφορία

Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν μπορούν να καταθέσουν στην Εφορία τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Αναλυτικά, όσοι αποφασίσουν να δηλώσουν ακινησία και να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας 2020 θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31/12/2019 (31 Δεκεμβρίου).

Για κατάθεση πινακίδων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
  2. Πινακίδες
  3. Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
  4. Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
  5. Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
  6. Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
  7. Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.