Οπως ανέφερε προχθες το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, οι άθεοι πέραν των κρεατοφαγικών πάρτυ που ετοιμάζουν Μεγάλη Παρασκευή, επανήλθαν όπως κάθε χρόνο και για το Άγιο Φως. Στην παρέμβασή τους μάλιστα ζητούσα ντην ανταπόκριση από τα ελληνικά κόμματα. Και τελικά τους στήριξαν οι... ανύπαρκτοι. Δύο κόμματα που μαζί φτάνουν δε φτάνουν το 1% του εκλογικού σώματος "δικαίωσαν" το αίτημα των αθέων...Το ένα εξ αυτών μάλιστα λέει πως το ελληνικό κράτος δεν είναι χριστιανικό! 

Συγκεκριμένα η «Δημιουργία, Ξανά» & η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» με ανακοινώσεις τους απήντησαν στο αίτημα των αθέων κα ιαναφέρουν: 

25-04-2016, σχόλιο από την «Δημιουργία, Ξανά», :
Ορθολογική και πλήρης η ερώτησή σας προς τα αρμόδια υπουργεία, ελπίζουμε να απαντηθεί άμεσα (αν και είναι απίθανο με την σημερινή κυβέρνηση).
Πράγματι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για την εμπλοκή της Πολιτείας στο χριστιανικό αυτό έθιμο, που όσο και παραδοσιακό να είναι, αφορά καθαρά την Εκκλησία και τους πιστούς της. Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική κατάσταση, κάποιος θα περίμενε να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την Εκκλησία όσο αφορά σε τέτοια έξοδα.
Σίγουρα κάποιος θα σπεύσει να πει «εδώ τόσα έξοδα υπάρχουν, η διανομή του Αγίου Φωτός σας ενόχλησε;» Δεν τίθεται θέμα και δεν μας ενοχλούν οι θρησκευτικές πρακτικές (εφ όσον είναι νόμιμες φυσικά). Μας αφορά όμως όλους το κάθε έξοδο του Κράτους μέχρι και το τελευταίο Ευρώ, διότι προέρχεται από φορολογία όλων των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα είναι ήδη υπερφορολογημένοι εδώ και χρόνια. Εάν δεν υπάρχει βούληση για αλλαγές και εξορθολογισμό όλων ανεξαιρέτως των δαπανών, δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα μας.
Τέλος, ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησιών και η αποδέσμευση του Κράτους από τις δαπάνες της Εκκλησίας είναι πάγια θέση μας από την ίδρυση του κόμματος το 2011: «Καταργούνται όλοι οι νόμοι που προβλέπουν άμεση ή έμμεση οικονομική ενίσχυση της Πολιτείας προς οποιαδήποτε Εκκλησία.»
 

28-04-2016, σχόλιο από την «Φιλελεύθερη Συμμαχία» :
To κράτος δεν έχει κανένα ρόλο σε μια θρησκευτική τελετή και διαδικασία. Η θρησκεία αποτελεί προσωπική υπόθεση του κάθε ατόμου και το κράτος δε θα πρέπει να παρεμβαίνει υπέρ της μιας ή της άλλης θρησκείας, να την υποβοηθά ή να την παρεμποδίζει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το οικονομικό κόστος δεν είναι το κυριότερο πρόβλημα (αν και αυτά τα χρήματα σίγουρα θα ανακούφιζαν πολλούς από τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την οικονομική κρίση. Το συγκεκριμένο θέμα είναι περισσότερο συμβολικό αφού υποδηλώνεται πως το ελληνικό κράτος είναι ένα χριστιανικό κράτος. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Πάγια θέση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι ο διαχωρισμός κράτους -θρησκειών/θρησκευτικων οργανισμών, ξεκινώντας από το Σύνταγμα.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.