Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Κεντρικό Κτίριο Διοικήσεως του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού του Υπουργείο Τουρισμού Μικτή Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ι. Μητροπόλεων Δωδεκανήσου και του Υπουργείου Τουρισμού για θέματα Ανάπτυξης και Προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος: α) ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, και ο κ. Χρήστος Πετρέας, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, β) από την Εκκλησία της Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου κ. Γεράσιμος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Τίτο Ταμπακάκη και λαϊκούς συνεργάτες αυτών γ) από τις Μητροπόλεις Δωδεκανήσου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος συνοδευόμενος υπό του νέου Βοηθού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου και δ) Κληρικοί από την Ι. Πατριαρχική Μονή του Ευαγγελιστού Ιωάννου Πάτμου. Από πλευράς του Υπουργείου Τουρισμού η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, οι κυρίες κ. Δ. Παγώνη, Μ. Σιγανού και Δ. Φίλη, Σύμβουλοι της κ. Υπουργού, καθώς επίσης και η κ. Δ. Γεωργιάδη με συνεργάτες της, υπηρεσιακοί υπάλληλοι του Ε.Ο.Τ.

Η ύπαρξη της «Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού» προβλέπεται από το «Πρωτόκολλο Συνεργασίας επί θεμάτων Αναπτύξεως και Προώθησης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» που υπεγράφη το 2014 μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού και αποσκοπεί στην καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία για την προβολή και ανάπτυξη του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού στη χώρα μας.

Κατά την Συνεδρίαση αυτή αρχικά ενημερώθηκαν τα Μέλη από τον Π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο για την επιτυχή συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού τον περασμένο Μάρτιο 2018 στην Μόσχα (12-17/03) και στο Κίεβο (26-30/03) αλλά και τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της πορείας αναδείξεως και προβολής των Ι. Μονών και Προσκυνημάτων μέσω των Διεθνών Εκθέσεων και των FORΑ με αντικείμενο τον Τουρισμό και ειδικότερα τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις και στη συνέχεια από την κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, για τις δράσεις που έλαβαν χώρα την περασμένη τουριστική χρονιά και τις δράσεις που σχεδιάζονται για την νέα τουριστική χρονιά με έμφαση την ρωσική αγορά αλλά και τις άλλες αγορές στις ομόδοξες και στις ετερόδοξες χώρες.

Μετά από ευρεία τρίωρη και πλέον συζήτηση αναγνωρίστηκε από όλους τους παρισταμένους η αναγκαιότητα της συχνότερης κοινής επικοινωνίας και της πραγματοποιήσεως παρομοίων συναντήσεων. Ορίστηκε η επόμενη Συνάντηση να γίνει στα μέσα του μηνός Ιουνίου με στόχο τη συμπλήρωση εκ μέρους της Εκκλησίας γενικώς, αρχικά ενός κοινού πολύγλωσσου εντύπου ευρείας χρήσεως με Ι. Προσκυνήματα, Ι. Μονές και λοιπά στοιχεία περί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Διαδρομών, την συμπλήρωση και έκδοση ενός τουριστικού θεματικού περί Ι. Μονών χάρτη και ενός τετραλέπτου διαρκείας διαφημιστικού φιλμ περί του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Αποφασίστηκε επίσης η κατάθεση προτάσεων εκ μέρους της Εκκλησίας που θα αφορά κοινές στοχευμένες δράσεις προέλκυσης τουριστών-προσκυνητών για το νέο τουριστικό έτος 2019.

Συνεδρίαση του Υπουργείου Τουρισμού με τις εν Ελλάδι Εκκλησίες και Μητροπόλεις

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.