ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στις 6 Ιουνίου, κλήρος και λαός θα κατέβει στους δρόμους για να βροντοφωνάξει πως δεν πρόκειται οι Έλληνες να επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Συλλαλητήριο Μακεδονία

Στις 6 Ιουνίου είναι ιερό χρέος όλων των Ελλήνων να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας με στόχο να αποτρέψουμε την απόφαση που θα στιγματίσει για πάντα τη χώρα μας, το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.

Δείτε αναλυτικά σε ποιες πόλεις θα λάβουν χώρα τα συλλαλητήρια και πως θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση.

Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από Δημάρχους, Μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

Οι αρχικοί φόβοι των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου ξεπεράστηκαν. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη.

Δήμαρχοι και μητροπολίτες κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας.

Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό αναγνώστηκαν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Συλλαλητήριο Μακεδονία – Ναυλώνονται λεωφορεία

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, ναυλώνονται δεκάδες λεωφορεία για να μπορεί ο κόσμος να μεταβεί στα συλλαλητήρια.
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασιστούν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την ομαλή έκβαση των συγκεντρώσεων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.