Τη βοήθειά μας χρειάζεται νεαρή δασκάλα... Του π. Ηλία Μάκου. Η νεαρή δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου Θεοδώρα Γώγου πριν λίγο καιρό υπέστη ανεύρυσμα, υπεβλήθη σε κρανιοτομία και απαιτείται ένα μεγάλο ποσό για την ολική κρανιοπλαστική, καθώς και τη νοσηλεία της σε κέντρο αποκατάστασης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της, σε συνεργασία με τους συλλόγους του 2ου Δημοτικού, του Ενιαίου Λυκείου, του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου Καναλακίου και των Δημοτικών Σχολείων Μεσοποτάμου και Πάργας οργάνωσαν, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Καναλακίου, συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων την Παρασκευή το απόγευμα στις 17 Μαρτίου 2023.

Όπως αναφέρθηκε «η κατάστασή της είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, αφού δεν είναι πλέον σε θέση να κινηθεί, να μιλήσει ή να επικοινωνήσει με τους οικείους της. Όλοι μαζί, μπορούμε να της προσφέρουμε αυτό που χρειάζεται όσο τίποτε άλλο: μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!».

Μέσα από τη συμμετοχή ανθρωπιάς σε τέτοιες περιπτώσεις, δημιουργείται ένα διαπροσωπικό δίκτυο αγάπης, που συνιστά την πηγή, αλλά και τον στόχο της αλληλεγγύης και της κατανόησης.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι αυτονόητο. Είναι δωρεά καρδιάς και αποτέλεσμα έντονης καλλιέργειας.

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι η βοήθεια προς το συνάνθρωπο, και μάλιστα τον πάσχοντα συνάνθρωπο, αποτελεί και δική μας εσωτερική ανακούφιση, αλλά και πεδίο ευρύχωρο ανθρωπιστικής διακονίας.

Έτσι συμβάλλουμε και εμείς, ανάλογα με τις δυνατότητές μας, συνάνθρωποί μας, που έχουν την ανάγκη μας, να ελπίζουν σε ολόδροσες κρυστάλλινες πηγές σ’ αυτή τη ζωή και να βγουν από το αδιέξοδο της ασθένειας.

Αν κατορθώσουμε να νιώσουμε ότι οι άλλοι σπαρταρούν ολοζώντανοι στην ψυχή μας, τότε κάτι θα έχουμε επιτύχει και θα έχουμε φτιάξει μια ζωγραφιά αληθινής ζωής.

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.