Το «παρών» στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Βουκόλου και ενώ πρόκειται για τον πρώτο Ορθόδοξο Μητροπολίτη της πόλης μετά τον μάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης το 1922.

Παράλληλα, έγιναν αναφορές στον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και τα χρώματα του συλλόγου που έφεραν στο χώρο της τελετής κάποιοι από τους πιστούς που έζησαν το μεγάλο αυτό γεγονός, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο «κιτρινόμαυρο» χρώμα στην τελετή. Ο πρόεδρος της Ένωσης απηύθυνε χαιρετισμό αργότερα στο ξενοδοχείο, όπου δεξιώθηκε τους καλεσμένους ο νέος Μητροπολίτης. Του ευχήθηκε καλή πορεία στα νέα του καθήκοντα και ότι αποτελεί ιστορική στιγμή αυτό που συμβαίνει για την ΑΕΚ, διότι «ο νέος Μητροπολίτης θα λειτουργήσει και πάλι στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας».

Ο Ευάγγελος Ασλανίδης στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: «Παναγιότατε Οικουμενικέ Πατριάρχη, Σεβασμιότατοι Ιεράρχες, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Σμύρνης. Αποτελεί ιστορική τιμή για την ΑΕΚ η παρουσία και η εκπροσώπηση του συλλόγου μας στην ενθρόνισή σας στην ιστορική και νευραλγική Μητρόπολη Σμύρνης, στη δεύτερη τη τάξει πόλη της αυτοκρατορίας, που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και που σήμερα αποτελεί πόλη της Τουρκίας. Αποτελεί τιμή για τον σύλλογο στον οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω ότι πλέον θα λειτουργείτε στην πόλη των προγόνων μας, σε μία από τις πόλεις από τα ματωμένα χώματα της οποίας ξεκίνησε η διαδρομή των ιδρυτών μας μετά τη σφαγή και τον πόνο στην προκυμαία της μαρτυρικής Σμύρνης.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Βαρθολομαίε, σας εύχομαι με ταπεινότητα καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα ως Ποιμενάρχης Σμύρνης. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχετε στην ιστορική σας αποστολή όπως μέχρι σήμερα έχετε επιτύχει όπου κληθήκατε να διακονήσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Σας παραδίδω αυτό το ταπεινό δώρο από την ΑΕΚ επ’ ευκαιρία της ενθρονίσεώς σας. Άξιος!».

Ο κύριος Ασλανίδης έκανε σημαντικές επαφές με όλους σχεδόν τους εκπροσώπους από Ελλάδα, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης και ενώ εκπροσωπήθηκαν περίπου 25 Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας.

aek1.jpg

aek2.jpg

aek3.jpg

aek4.jpg

aek5.jpg 

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.