«Η χώρα θα υπερβεί γρήγορα τη σημερινή δύσκολη συγκυρία», είναι η αισιόδοξη εκτίμηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, κατά την συζήτηση, για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου,  στο Φανάρι.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Περιφερειάρχης ερωτηθείσα σχετικά δήλωσε: 

«Ο λόγος του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας πέρα από την ιδιαίτερη βαρύτητά του, έχει πάντα χαρακτήρα κατευνασμού και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στη δημόσια σφαίρα. Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη».

Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και κατά τη διάρκειά της η κ. Δούρου που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στον Παναγιώτατο για την ονομαστική του εορτή και να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η μεταξύ τους συζήτηση αφορούσε σε ένα σύνολο θεμάτων στη βάση των πανανθρώπινων και οικουμενικών αξιών που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών και οργανισμών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Περιφερειάρχης συμφώνησαν στη διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής διεθνούς οικολογικού συνεδρίου, από την Περιφέρεια Αττικής, λόγω της κρίσιμης σημασίας και των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.