Με τις ψήφους μόνο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, να εισάγει προς ψήφιση στη ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 5 που αναφέρεται στην δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

Την τελευταία στιγμή και με «σωσίβιο» προσφερόμενο από τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη», η κυβέρνηση απέφυγε τα χειρότερα από ένα κοινοβουλευτικό «ναυάγιο» στο οποίο οδηγούσε η άρνηση των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ να υποστηρίξουν διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι παρότι έχουν ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του Τεμένους, διατηρούν επιφυλάξεις με τη σύνθεση της διοικούσας επιτροπής. Μετά τη σχετική ψηφοφορία από το Ποτάμι πάντως, διευκρίνιζαν ότι τάσσονται υπέρ του άρθρου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για «άδειασμα» του Γρηγόρη Ψαριανού που δήλωσε πως επιφυλάσσεται. Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν και από την Ένωση Κεντρώων.

Το πρωί της Πέμπτης θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση του άρθρου 5 για τη λειτουργία του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό.

ολομέλεια βουλή

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.