Εν Πειραιεί τη 9η Νοεμβρίου 2016

Με βαθειά θλίψη και έντονη απογοήτευση για το κατάντημα μέρους της ελληνικής δημοσιογραφίας και του λεγομένου πνευματικού κόσμου παρακαλουθούμε πλήθος δημοσιεύσεων για την μη συμμετοχή στην ανασχηματισθείσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του αγαπητού τέως Υπουργού κ. Νικολάου Φίλη. Χαρακτηρίστηκε ο λόγος του κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον νέο Υπουργό ως «πολιτική τοποθέτηση δημοκρατικών αρχών» και ως δήθεν «μανιφέστο πολιτικής συνέπειας».

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε την συνέντευξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου στον ΣΚΑΙ «σχέδιο πολιτικού θανάτου σε βάρος του». Όλα αυτά θα προκαλούσαν θυμηδία για τον «μεγαλοιδεατισμό» των ανωτέρω,αν δεν γνώριζε όλος ο Ελληνικός λαός τα γεγονότα από τα οποία προκύπτει βαθύτατος παραπικρασμός διότι στην Ελλάδα του 2016 εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι βαθιά ιδεοληπτικοί σε σημείο εμμονής που υψώνουν κατεγνωσμένα ιστορικά ιδεολογήματα που επί 72 χρόνια δοκιμάστηκαν και οικτρά απέτυχαν αφήνοντας πίσω τους εκατόμβες θυμάτων, ολιγάρχες και πόρνες. Προς απόδειξη αρκεί απλή θέασι της πρ. Σοβιετικής Ενώσεως και των «επιτευγμάτων» του λεγομένου υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι τραγικό στις χώρες της πρ. ΕΣΣΔ και των τέως δορυφόρων της, η συγκεκριμένη ιδεοληψία να αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως εις βάρος της κοινωνίας και στην ταλαίπωρη Ελλάδα «πανάκεια» διά πάσαν νόσον!!!

Όλοι οι «μυξοκλαίοντες» διαστρεβλώνουν την αδυσώπητη πραγματικότητα ότι ο τ. Υπουργός κ. Φίλης την ίδια στιγμή που επέβαλε πανελληνίως ένα αποτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα θρησκευτικών μόνο για τα ορθόδοξα Ελληνόπαιδα νομοθετούσε το ασφαλώς έννομο δικαίωμα των Εβραίων και Ρωμαιοκαθολικών Ελληνοπαίδων να επιλέγεται από την πνευματική τους θρησκευτική ηγεσία το περιεχόμενο του δικού τους μαθήματος θρησκευτικών και να διορίζονται κατά παρέκκλιση του ΑΣΕΠ και των οικείων πινάκων αναπληρωτών οι δάσκαλοι και οι καθηγηταί που θα προτείνωνται από τήνίδια. Και βέβαια την ίδια στιγμή ο αγαπητός κ. Φίλης διόριζε τους «ιεροδιδασκάλους» του Ισλάμ.Και αυτό όλο το «ανόσιο παίγνιο» εις βάρος μόνον της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο κ. Φίλης και οι ιδεολογικοί του συνοδοιπόροι, το χαρακτηρίζουν ως ισονομία και ως δημοκρατική ευαισθησία !!!

Θα έπρεπε να ρωτήσει κάποιος τον κ. Φίλη να μας πληροφορήσει σε ποιο συρτάρι του τ. υπουργικού του γραφείου έχει «καταχωνιάσει» τις θέσεις Εφημερίων για το έτος 2016 που λήγει σε ενάμιση μήνα παραβιάζοντας σχετικές πρακτικές των τελευταίων χρόνων,μετά την άθλια παραβίαση από την Ελληνική Πολιτεία της υποχρέωσή της για το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας που διάρπασε να μισθοδοτεί και τους νέους Κληρικούς που καλύπτουν τις υφιστάμενες Εφημεριακές ανάγκες. Εμείς μόνο στην Μητρόπολη Πειραιώς έχουμε ήδη αδιορίστους έξι νέους οικογενειάρχες Κληρικούς. Δεν αποτελεί αυτή η ενέργεια απόλυτη απόδειξη της εμπάθειας του κ. Φίλη προς την Εκκλησία της Ελλάδος και με τέτοιες εμπάθειες ήθελε να συνεχίσει; Να ερωτηθεί ακόμη αν διαχειριζόταν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το προσωπικό του τιμάριο για να ενεργεί με τον τρόπο του «καταχωνιάσματος». Ο ίδιος στην ομιλία του είπε το εξής απίθανο ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εμπεριέχει αναχρονισμό διότι «συνυπάρχουν η εκπαίδευση και η έρευνα και οι εκκλησιαστικές υποθέσεις στο ίδιο Υπουργείο». Δεν έχει αντιληφθεί μετά τόσο καιρό Υπουργός ότι στα θρησκεύματα ανήκουν και οι άλλες θρησκευτικές κοινωνίες της χώρας που είναι ανεκτές κατά το Σύνταγμα Εβραίοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Μουσουλμάνοι, πάσης φύσεως Προτεστάντες, Ινδουιστές, Βουδιστές, Μπαχάι κλπ πέραν της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο αγαπητός κ. Φίλης και οι ιδεολογικοί του συνοδοιπόροι δεν έχουν πάρει είδηση ότι δεν κυβερνά μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιβάλει το «μαρξιστικό-σοσιαλιστικό» του πρόγραμμααλλά συγκυβερνά με ένα κόμμα χωρίς το οποίο θα ήταν στην αντιπολίτευση και δεν θα είχε γίνει ποτέ Κυβέρνηση, που εξέλεξε τους Βουλευτές του και με πρόταγμα την διατήρηση της ορθόδοξης χριστιανικής ιδιοπροσωπείας του λαού μας; Γι’αυτό και ψηφίστηκε και από πιστούς ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται γι’ αυτή την διατήρηση. Εδώ στον Πειραιά εξελέγη ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Δ. Καμμένος και το κόμμα πήρε έναν αξιόλογο αριθμό ψήφων. Δεν αντιλαμβάνεται επομένως ο κ. Φίλης ότι με την πολιτική που άσκησε «ποδοπατούσε» το πρόταγμα του συγκυβερνώντος κόμματος και το οντολογικό θεμέλιο των ψηφοφόρων που το στήριξαν, χωρίς τους ψήφους των οποίων δεν θα είχε γίνει ποτέ Υπουργός; Η πολιτική είναι ρεαλισμός και όχι ονειροπολήματα. Μίλησε για «εκλεγμένη Κυβέρνηση από την οποία το κόμμα των ΑΝΕΛ απείλησε ότι θα αποσύρει την δεδηλωμένη εάν το ζητούσε η Εκκλησία».

Διερωτάται κανείς πως βλέπει τα πράγματα ο κ. Φίλης δηλ. συνεργάζεται για να είναι Υπουργός με ένα κόμμα που του απομειώνει πλήρως το δικό του πρόταγμα με τις αποφάσεις του μεταβάλλοντας το μάθημα θρησκευτικών μόνο των ορθοδόξων ελληνοπαίδων σε σκληρό «ομολογιακό» μάθημα αθείας, συγκρητισμού και εκκοσμίκευσης όπως ευστοχότατα ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος απέδειξε στην περισπούδαστη επιστολή του στον Εξοχώτατο κύριο Πρωθυπουργό και το ευτελίζει στους δικούς του ψηφοφόρους και έχει την απαίτηση να συνεχίζεται η συνεργασία «αδιατάρακτη». Θαυμάζει κανείς την «ευρύτητα» σκέψεως του κ. Φίλη και των συμπαραστατών του. Μπορεί να μας πεί ο κ. Φίλης πόσους «ιεροδιδασκάλους» του Ισλάμ διόρισε εφέτος; Γιατί γνωρίζω ότι διόρισε όλους όσους ζήτησαν οι Μουφτείες. Τις θέσεις των Εφημερίων της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας γιατί τις «καταχώνιασε»;

Όσον αφορά στις πομφόλυγες του κ. Φίλη περί «ανάγκης επαναπροσδιορισμού Κράτους-Εκκλησίας» τον παρακαλούμε να ξανακαθήσει στα έδρανα της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ για να μάθει ότι με το ισχύον Σύνταγμα οι ρόλοι είναι και εκκοσμικευμένοι και διακριτότατοι και ότι αν θέλει να τους επαναπροσδιορίσει θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει και την νομική θέση των Μουφτειών της Θράκης και των Εβραικών Κοινοτήτων. Για να εξηγούμεθα αγαπητέ κ. Φίλη και να παύσετε την παραπληροφόρηση για την δήθεν προνομιακή θέσι στην έννομη τάξη της χώρας της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τέλος σε συνάρτηση με τα ανωτέρω παρακαλούμε ενίους από την «δημοκρατική» Εφημερίδα ΑΥΓΗ που μας κατατάσσουν στην πνευματική «ακροδεξιά» να κάνουν τον μικρό κόπο να ακούσουν την αποδεδειγμένα αντιστασιακή στην δικτατορία Μαρία Δαμανάκη στον Καθεδρικό Ναό της Αγ. Τριάδος 19/3/2006 κατά την τελετή της ενθρόνισής μας γιατί η ελαχιστότητά μου και στην κατάληψη της Νομικής και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου είχε λάβει μέρος ενώ οι όψιμοι επικριτές μου ή ήταν μειράκια ή ήταν απόντες. 

Εν κατακλείδι να συγχαρώ τον αγαπητό Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο τον οποίον και αδίκησα λέγοντας ότι υπεκφεύγει ενώ η παρέμβασί του υπήρξε καθοριστική για την αποτροπή της φασιστικής απομείωσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.