Ο θείος του πρωθυπουργού, ο παπα - Δημήτρης Τσίπρας είναι, λέει, περήφανος για τον Αλέξη. Τον έχει βγάλει, λέει, ασπροπρόσωπο και δεν τον νοιάζει που του έκοψε τη σύνταξη!

Τέτοια πράγματα είπε σε συνέντευξή του ο παπα – Δημήτρης Τσίπρας. «Τον αγαπώ και τον εκτιμώ πολύ. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτόν και του το είπα. Πάντα το έλεγα ότι θα γίνει σπουδαίος. Ο Αλέξης είναι καλό παιδί και χαμηλών τόνων. Κάθε χρόνο τα καλοκαίρια ερχόταν στο χωριό, από φοιτητής ακόμη. Μόνο πέρυσι νομίζω δεν ήρθε. Τα βήματα στον “καγκελάρη” τα ξέρει γιατί τα χορεύει από παιδί. Είμαστε υπερήφανοι για αυτόν και του δίνω την ευλογία μου», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο secret ο παπά-Δημήτρης και συνέχισε:

«Είμαι υπερήφανος για τον Αλέξη. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο». Στο ίδιο μοτίβο και οι δηλώσεις της εξαδέλφης του Αλέξη Τσίπρα η οποία αποκάλυψε και την… αντίδραση του παπά-Δημήτρη όταν του μειώθηκε η σύνταξη: «Ο πατέρας μου του έχει ιδιαίτερη αδυναμία από τότε που ήταν ακόμα παιδί. Εδώ στο Αθαμάνιο είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτόν. Κάνει ό, τι μπορεί. Δεν είναι από τζάκια. Ξέρει τι πάει να πει φτώχεια και απλότητα. Ο πατέρας μου τον αγαπάει και δεν σηκώνει κουβέντα για τον ανιψιό του. Ακόμη και τώρα, που είδε τη σύνταξη λίγο μειωμένη, το δικαιολόγησε αφού κάπως πρέπει να μπει η χώρα σε μια τάξη».

Αχ βρε παπα – Δημήτρη ακόμη δεν έχεις δει τα «καλύτερα» από το ανιψάκι σου! Θα μας χορέψει κι άλλο ο Αλέξης! Και εσένα και τους υπόλοιπους συγχωριανούς του…Και τότε να δεις χαρές που θα κάνουμε.
Εκεί να δεις γλέντια. Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Ήταν οι δηλώσεις του… παππούλη που προσπάθησε να βγάλει λάδι τον πρωθυπουργό για το νέο τσεκούρι στις συντάξεις του κοσμάκη. Δεν πειράζει, λέει, που του έκοψε τη σύνταξη, γιατί θα πρέπει να μπει σε τάξη η χώρα… Α ρε παπά-Δημήτρη… Τι άλλο θα σε βάλουν να πεις για να δικαιολογήσεις τον Αλεξάκο, που άλλα είπε κι άλλα έκανε. Που σε έπιασε κι εσένα, μαζί με τόσους άλλους συνταξιούχους, κορόιδο. Που σου έκανε τη σύνταξη χαρτζιλίκι.

Και που, παπά-Δημήτρη, τα χειρότερα δεν στα έχει δείξει ακόμη ο ανιψιός. Κάνε υπομονή… Θα έρθουν κι αυτά. Θα το καταλάβεις στο μέλλον. Και στη σύνταξη και στην εκκλησιά… Θα φροντίσει και για τα δυο ο Αλέξης. Το ανίψι, που χορεύει τον «καγκελάρη»… Και τότε θα βγείτε όλοι στο δρόμο εκεί στο Αθαμάνιο και θα ουρλίαζετε υπέρ του Αλέξη. Θα του φιλάτε τα χέρια και θα του σκίζετε τα ρούχα από τη συγκίνηση και το αισθήματα χαράς. Και όλοι μαζί θα τραγουδάτε τον ακάθιστο ύμνο…

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.