Πανελλήνιες 2019: Βάσεις και Βαθμολογίες πανελλαδικών εξετάσεων 2019. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις 2019 είναι χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων ανά επιστημονικό πεδίο.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα μέχρι αυτή τη στιγμή, από βαθμολογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, φέτος οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 είναι χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αυτό το γεγονός ίσως επιφέρει την πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία εκτός από το πρώτο.

Πανελλήνιες 2019: Βάσεις – Πρώτο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών

Το επίπεδο των θεμάτων που ήταν περίπου ίδια με πέρυσι. Συνεπώς οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν αναμένεται να έχουν σημαντικές διακυμάνσεις. Οι καθηγητές εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα η πορεία των βάσεων δεν θα είναι πτωτική και ότι θα υπάρξουν μικρές αυξομειώσεις ανάλογα με το τμήμα. Και στα τρία μαθήματα λατινικά ιστορία και αρχαία τα θέματα ήταν βατά. Οι υποψήφιοι δε συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες όπως έγινε σε άλλα μαθήματα στις πανελλήνιες εξετάσεις 2019.

Πανελλήνιες 2019: Βάσεις – Δεύτερο επιστημονικό πεδίο Θετικών Σπουδών

Σε σχολές όπως οι Πολυτεχνικές η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική δεδομένου ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων, στις πανελλήνιες εξετάσεις, δείχνουν χαμηλές κυρίως σε φυσική και χημεία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι επιστημονικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη δυσκολία των θεμάτων επισημαίνοντας. Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε προκειμένου οι μαθητές να λύσουν τις ασκήσεις.

Στα μαθηματικά, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2019, ήταν επίσης απαιτητικά αλλά όχι αξεπέραστη δυσκολίας. Άρα η διακύμανση στις βαθμολογίες δεν θα είναι έντονες συγκριτικά με πέρυσι. Άλλωστε στο συγκεκριμένο μάθημα πότε οι υποψήφιοι δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν υψηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2019: Βάσεις – Τρίτο επιστημονικό πεδίο Υγείας και Ζωής

Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μιλούν ακόμη και για πτώση των μορίων στις ιατρικές σχολές, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Αθήνας, που μπορεί να κατέβει από τα 19.000 μόρια. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η πτώση θα είναι εντυπωσιακή. Σε κάποιες σχολές η πτώση εκτιμάται ότι θα είναι οριακή, γεγονός όμως που παραμένει θετικό για τους υποψηφίους που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές.

Πανελλήνιες 2019: Βάσεις – Τέταρτο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής

Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων. Περισσότερο ευνοημένοι φαίνονται οι μαθητές που στοχεύουν στις Οικονομικές Επιστήμες. Η πτώση των βάσεων δεν είναι όμως ορατή σε σχολές όπως Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές, Λιμενικού και Παιδαγωγικές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.