«Δεν μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα ένα σχολείο το οποίο μάλιστα εκδίδει δημόσιους τίτλους, εάν οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν μια διασφάλιση για την ανεξαρτησία τους… Γι’ αυτό και εμείς θέλαμε να επαναφέρουμε μερικά στοιχεία του παλαιού καθεστώτος» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

«Εργαζόμαστε ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ήδη τα βιβλία έχουν φτάσει παντού, 17 εκατ. αντίτυπα. Τα παιδιά από την πρώτη ημέρα θα πάρουν τα βιβλία τους. Έχουμε προχωρήσει στις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Έχουμε βγάλει τις προκηρύξεις για τους αναπληρωτές, τα κονδύλια αφορούν 21.000 θέσεις φέτος και πιστεύουμε ότι θα είναι όλα έτοιμα, ώστε την πρώτη ημέρα, μετά τον αγιασμό, τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά.

Ο αγιασμός θα γίνεται μέχρι να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις… Όσον αφορά στους αναπληρωτές, εκτιμώ ότι θα είναι όλοι στις θέσεις τους και το θέμα θα λήξει, διότι η προσφυγή ξανά –όπως και πέρυσι- από μια ομάδα υποψηφίων στο ΣτΕ… Νομίζω ότι η έκβαση θα είναι θετική και έγκαιρη… Δεν μπορώ να πω ότι 100% δεν θα έχουμε γκρίνιες και παράπονα, διότι είναι μια μεγάλη επιχείρηση. Όμως, κατά 99%, έτσι θα είναι και αυτό το λέω και το εγγυώμαι».

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.