Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης υπεραμύνθηκε της… ιαματικής χρήσης των λειψάνων, τάχθηκε κατά της καύσης νεκρών γιατί στο μέλλον μπορεί να αγιοποιηθούν, ενώ θυμήθηκε και περιπτώσεις κοινωνίας μέσα σε νοσοκομεία σε μικρά παιδιά, για να υποστηρίξει την άποψή του.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματός του Ν.Φίλη για όσα έγιναν με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας που ήρθαν στην Αθήνα, ο κ.Μιχελογιαννάκης τις χαρακτήρισε «ατόπημα», μιλώντας στον ΣΚΑΙ και υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να αμφισβητήσει το «θαυματουργικό κομμάτι των λειψάνων»: «εγώ το έχω δει» είπε ο κ.Μιχελογιαννάκης.

«Θα μιλήσω ως γιατρός. Στα 20 χρόνια της ενεργού ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει και γι” αυτό ακριβώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση και την καύση των νεκρών, γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα – με την καύση δεν υπάρχουν», υποστήριξε ο κ.Μιχελογιαννάκης.

Μάλιστα, λίγο αργότερα προσέθεσε «Δεν στέκομαι μόνο σε αυτό που όταν εμείς οι καρδιολόγοι φτάσουμε στο «αμήν», λέμε «παναγία μου» και «θεέ μου», που όλοι το λέμε … ».

Σε ερώτηση πώς σχετίζεται η ταφή ενός απλού νεκρού με τα λείψανα που τιμά μία θρησκεία, ο κ.Μιχελογιαννάκης απάντησε αναρρωτώμενος «το ποιος θα γίνει άγιος ποιος το ξέρει;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ακόμη περισσότερο παραθέτοντας μία διήγηση σχετικά με καθηγήτρια της Ιατρικής Αθηνών και διευθύντρια σε κεντρικό νοσοκομείο: Οπως υποστήριξε, κάποια στιγμή «είχε πάει στο Παίδων, στα παιδάκια με το AIDS και κοινωνήσανε, και της λέει ο παπάς «να κοινωνήσεις κι εσύ». Ολοι εμείς οι γιατροί τρελαθήκαμε, λέμε «αμάν τώρα, ξέρεις, μεταδίδεται με το σάλιο»».

Κατά τον κ.Μιχελογιαννάκη, η καθηγήτρια είπε ότι «»κοινωνώ, διότι πιστεύω ότι η δύναμη του θεού θα με κάνει να μην κολλήσω», παρότι υποκειμένικα λέει ότι «θα κολλήσω». Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχω ακούσει, είναι μία μαρτυρία», κατέληξε.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.