Δια πυρός και σιδήρου και με ψήφους 153 πέρασε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων που διεξήχθη στη Βουλή για να δοθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ για τις τράπεζες

To πολυνομοσχέδιο το καταψήφισε, κάτι που είχε προαναγγείλει άλλωστε, ο Νίκος Νικολόπουλος που διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ. Δεν παρέστη και ο Στάθης Παναγούλης στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και εν συνεχεία διαγράφηκε και εκείνος από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την τοποθέτησή του, υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια προσφέρει κοινωνικό δίχτυ προστασίας και είναι καλή συνέχεια για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης που περιλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των πρώτων τραπεζών, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και έπειτα τη συζήτηση για το χρέος:

“ Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να καταρτίσουν σχέδιο με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Ολα τα άλλα είναι προσωρινά και θα έχουμε αυτό το κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Τι κάνει αυτό το νομοσχέδιο : Προσπαθεί να μοιράσει το βάρος της αναπροσαρμογής ανάμεσα στις τράπεζες, τους δανειολήπτες και τους φορολογούμενους. Αν πληρώσει το κράτος σε αυτό το 25% θα χρειαστούμε περισσότερα χρήματα για τηνανακεφαλαιοποίηση.”

Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «το κυρίαρχο όμως είναι αν η κυβέρνηση πάει καλά με τον οδικό της χάρτη. Αρχίζει με την ανακεφαλαιοποίηση, συνεχίζει με την πρώτη αξιολόγηση και συνεχίζει με τη συζήτηση για το χρέος. Είναι προς τιμή μας ότι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση συνδύαζεται με τη λύση των κόκκινων δανείων. Είναι συγκεκριμένη πολιτική για να μπορεί να ξαναφέρει τις καταθέσεις στις τράπεζες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.