Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μεταφέθηκαν συγκεκριμένα αντικείμενα από το διαμέρισμα του θύματος - Θρήνος και σπαραγμός από τα αδέλφια του στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Π.Πεντέλης

Ο θρήνος και το κλάμμα των δύο αδελφών του δολοφονημένου αρχιμανδρίτη Ιερόθεου ταράζουν τη γαλήνη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Παλαιά Πεντέλη. Τα δύο του αδέλφια, ο Μιχάλης και η Ευαγγελία σπαράζουν. Το μόνο που λένε, και ταυτόχρονα αποτελεί και παράκλησή τους, είναι να γίνει σεβαστή η μνήμη του 46χρονου ιερωμένου.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ασφάλειας κάνουν αγώνα με το χρόνο για να φτάσουν στον δολοφόνο. Από τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει και από τα στοιχεία στον τόπο του στυγερού εγκλήματος έχουν αρχίσει να συνθέτουν το προφίλ του δράστη. Το πρόσωπο μυστήριο, ωστόσο, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν και η παρουσία του κοντά στον αρχιμανδρίτη Ιερόθεο τις τελευταίες ημέρες της ζωής του θεωρείται κρίσιμη, είναι εκείνος που οι γείτονες περιγράφουν ότι έβγαζε βόλτα το σκυλάκι του ιερωμένου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Θρήνος στον Άγιος Γεώργιο

Η οικογένεια του αρχιμανδρίτη φανερά καταβεβλημένη με δάκρυα στα μάτια και ένα κόμπο στη φωνή αρκέστηκε να πει:

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Σεβαστείτε τη μνήμη του αδερφού μας. Αφήστε μας στο πόνο μας.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Πεντέλης ο πόνος είναι βουβός. Όλοι στέκονται και κοιτούν τη φωτογραφία του αρχιμανδρίτη που δεσπόζει μπροστά στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου . Η σορός του αρχιμανδρίτη θα μεταφερθεί σήμερα το απόγευμα και θα παραμείνει μέχρι αύριο το μεσημέρι στις 12 που έχει οριστεί να τελεστεί η κηδεία και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους αρχιμανδρίτη.

Σφραγισμένα στόματα

Στη γειτονιά του ιερέα μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι ένας άγνωστος άντρας που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη περιοχή έβγαζε βόλτα το αγαπημένο σκυλάκι του ιερέα,τον Βίκτωρα, τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για τη ταυτότητα του άντρα -μυστήριο που από τις μαρτυρίες των γειτόνων προκύπτει ότι τον επισκεπτόταν πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα . Ο γείτονας του αρχιμανδρίτη, Γιώργος Μαυρόπουλος μίλησε:

Αν ήθελε κάποιος να μην γίνει αντιληπτός θα μπορούσε.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν ίχνη DNA σε ένα κομμάτι μπακλαβά μισοφαγωμένο, ένα ανοιχτό κουτάκι αναψυκτικού και τρία τσιγάρα που πήραν από το διαμέρισμα του θύματος. Ηδη εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, κατά προτεραιότητα.
Σύμφωνα με όσα είπε  ο Θοδωρής Λαγός, ο επιστάτης της εκκλησίας βαθιά συγκινημένος για την απώλεια του αρχιμανδρίτη:
“Παρόλο που ο αρχιμανδρίτης κάπνιζε, βρέθηκαν αποτσίγαρα που δεν αντιστοιχούν στη μάρκα που αγόραζε το θύμα”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.