Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Νέες ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Άνοιξε η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό. Προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας δεν αναμένονται, αφού οι νέες ημερομηνίες για τον κοινωνικό τουρισμό είναι με βάση τα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ. Οδηγίες για την αίτηση στην πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού turism4all. Διαβάστε και δείτε τις οδηγίες αναλυτικά για την αίτηση στον κοινωνικό τουρισμό.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους.

Κοινωνικός Τουρισμός 2020

Τι θα χρειαστείτε για την αίτηση;

 1. Στοιχεία εισόδου στο TaxisNet
 2. ΑΦΜ
 3. Διεύθυνση κατοικίας
 4. Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας

 

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Νέες Ημερομηνίες Κοινωνικού Τουρισμού

Θα δοθούν και νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό.

 • Πέμπτη 2 Ιουλίου: ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7
 • Παρασκευή 3 Ιουλίου: ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9
 • Σάββατο 4 Ιουλίου: ΑΦΜ που λήγουν σε 0 – 1
 • Κυριακή 5 Ιουλίου: ΑΦΜ που λήγουν σε 2 – 3
 • Δευτέρα 6 Ιουλίου: ΑΦΜ που λήγουν σε 4 – 5
 • Τρίτη 7 Ιουλίου: ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7
 • Τετάρτη 8 Ιουλίου: ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9

Σύμφωνα με το υπουργείο τουρισμού για τις υπόλοιπες ημέρες και έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής, την Κυριακή 5 Ιουλίου, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Κοινωνικός Τουρισμός Αίτηση

Αναλυτικά οι οδηγίες για τον κοινωνικό τουρισμό στο παρακάτω βίντεο.

Κοινωνικός Τουρισμός Αποτελέσματα

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής tourism4all.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Αν η αίτησή σας περιλαμβάνει συνημμένο πιστοποιητικό αναπηρίας θα λάβετε μήνυμα ότι η αίτησή σας θα εξεταστεί από το Υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης δεν επιτρέπονται αλλαγές σε υποβεβλημένες αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί.

Προϋπόθεση του κοινωνικού τουρισμού είναι η διαμονή τουλάχιστον τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

Κοινωνικός Τουρισμός και Τουρισμός Για Όλους

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του έτους 2020 και το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός», πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ oaed.gr.

Τουρισμός Για Όλους

Τι πρέπει να κάνω για να υπολογιστεί σωστά το εισοδηματικό κριτήριο;

Θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών σας (σύζυγο και τέκνα) ώστε να προσαυξηθεί το εισοδηματικό κριτήριο σύμφωνα με τα οριζόμενα. Επισημαίνεται ότι τα τέκνα και ο/η σύζυγος δεν συνυπολογίζονται αυτόματα στην αίτηση. Πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία τους (ΑΜΚΑ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ).

Κοινωνικός Τουρισμός – Δικαιούχοι

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 ορίζονται:

Φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.

Μεταξύ όσων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Τουρισμός Για Όλους – Εισοδηματικά Κριτήρια

Εισοδηματικά Κριτήρια
Ατομικό (Μονογονεϊκές) Οικογενειακό (Έγγαμοι)
 Χωρίς Τέκνα 16.000 28.000
Με ένα (1) Τέκνο 17.500 29.500
Με δύο (2) Τέκνο 19.000 31.000
Με τρία (3) Τέκνα 21.000 33.000
Πολύτεκνοι 26.000 38.000

Κοινωνικός Τουρισμός – Καταλύματα

Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συναφή παροχή άλλου φορέα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα.

Προϋπόθεση είναι η διαμονή τουλάχιστον τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

Κοινωνικός Τουρισμός – Ποσά

Το ποσό που δικαιούστε για τον κοινωνικό τουρισμό εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο κάνατε κράτηση. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

tourism4all

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.