Σύλλογος καθηγητών στις περιοχές Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης αντιδρά σε πρόσφατη απόφαση του υπουργείο Παιδείας με την οποία επιτρέπεται σε Ιερείς να δίνουν το παρών σε σχολικές τάξεις την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Αφορμή στάθηκε απαντητική επιστολή του υπουργείο στην σε σχετικό αίτημα της Ι. Μητρόπολης Ν. Ιωνίας – Φιλαδέλφειας. Στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας που απευθύνεται στην Ι. Μητρόπολη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α’ και Β’ Αθήνας αναφέρεται: «Απαντώντας στη με αρ. πρ. 22/13-1-2015 επιστολή σας, με την οποία ζητάτε να σας χορηγηθεί άδεια εισόδου στα σχολεία των Δήμων της Μητρόπολής σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τις επισκέψεις σας στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των περιοχών Νέας Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Ν. Χαλκηδόνας.

Επίσης, όσον αφορά τη δυνατότητα της παρουσίας σας κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σας ενημερώνουμε ότι αυτό δύναται να πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση της συναίνεσης των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών μονάδων των ανωτέρω περιοχών».

Και για άλλη μια φορά δε θα μπορούσαν να λείψουν οι φωνές αντίδρασης. Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Για ποιο λόγο το υπουργείο επιτρέπει στην Ι.Μ. να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μάθημα; Για να διαπιστώσει κάποιος ιερωμένος αν ο εκπαιδευτικός κάνει σωστά τη δουλειά του; Και με ποια ιδιότητα η εκκλησία έχει ρόλο στη διδακτική πράξη; (…) Ωραία! Το «νέο» σχολείο στην πλήρη του εφαρμογή! Αυτό το σχολείο όμως δεν απαντά στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Ξέρουμε την πολιτική του υπουργείου. Και όσο αυτή η πολιτική είναι μακριά από τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας τόσο θα μπλέκονται οι ρόλοι και τα δικαιώματα του κάθε φορέα. (…)
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας καλούμε να μη δεχτείτε καν να συζητήσετε την παραπάνω πρόταση του υπουργείου, ως θέμα συνεδρίασης συλλόγου διδασκόντων, όταν αυτός συγκληθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Δεν είστε υποχρεωμένοι ούτε να την συζητήσετε ούτε να την υλοποιήσετε. Θα καταγγείλουμε ως παράνομη την οποιαδήποτε προσπάθεια, ακόμα και της «φιλικής» προτροπής, ή της ανάθεσης της υποχρεωτικής εφαρμογής της παραπάνω πρότασης, παρά τη θέληση των συναδέλφων».

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.