Στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και εκπροσώπους τους Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ANT1, ο κ. Καμμένος είπε ότι η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο έδωσε λύση γιατί μία σύγκρουση της Εκκλησίας με την Πολιτεία θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το τι θα έκανε αν του ζητούσε ο Αρχιεπίσκοπος να ρίξει την Κυβέρνηση, ο Υπουργός απάντησε πως αν η Κυβέρνηση επέμενε κι έλεγε ότι “αγνοούμε την Εκκλησία” και αν άλλαζαν τα πάντα στα θρησκευτικά με την έννοια της αποπομπής της Ορθοδοξίας, “δεν θα στήριζα την Κυβέρνηση και αυτό το είπα ευθέως μπροστά στον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο”.

Για τους ΑΝΕΛ το θέμα της σύνδεσης της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό είναι κάτι που βρίσκεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, είπε. Σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας είπε ότι “δεν πρόκειται να μειώσουμε ούτε ένα ευρώ”.

«Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς σαν Υπουργείο Άμυνας τους πόρους τους έχουμε βρει, αρκεί να βρεθούν οι πόροι και από τα άλλα υπουργεία» τόνισε.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.