Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Κάτοικοι του Μανταμάδου μας έστειλαν φωτογραφίες από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, τo οποίο όπως μας καταγγέλουν, κάποιοι ανεγκέφαλοι μετανάστες έβαψαν στους εξωτερικούς του τοίχους συνθήματα, τα οποία κανείς βέβαια δεν γνωρίζει τι γράφουν.

Ζητούν λοιπόν την παρέμβαση των αρμοδίων, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα αυτές οι αλχημείες.

Φυσικά, καλό θα είναι το ελληνικό κράτος να μεταφράσει και να δημοσιοποιήσει τα όσα γράφτηκαν στους τοίχους του παρεκκλησίου, κι αυτό επειδή ενδέχεται να υπάρχει άμεση ισλαμική απειλή από φονταμενταλιστές ισλαμιστές κατά των κατοίκων της Μυτιλήνης.

Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, οι ευθύνες της Πολιτείας και των κρατικών οργάνων και υπηρεσιών, αυξάνονται κατακόρυφα και καλό θα είναι ο κ. Ρουμπάτης (και το παλαιοπασοκικό – νεοσυριζαίικο παρεάκι του) να αφήσουν στην άκρη τις (στοχευμένες και προς εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων συμφερόντων) «εκκαθαρίσεις» – «εξόφληση γραμματίων», αλλά και τις τακτοποιήσεις ημετέρων και να προσηλωθούν στο θεσμικό τους έργο, που δεν είναι άλλο από την συλλογή πληροφοριών για την υπεράσπιση της χώρας από κινδύνους που ελλοχεύουν και γιγαντώνονται, την ίδια στιγμή που η διοίκηση της ΕΥΠ ασκεί ένα ιδιότυπο πογκρόμ, υλοποιεί παράτυπες ανακατατάξεις (με μη έμπειρο προσωπικό σε θέσεις κλειδιά ιδιάζουσας σπουδαιότητας περιοχών) και, τέλος, τακτοποιεί «κόσμο» σε θέσεις του εξωτερικού που «ανοίγονται» χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος, παρά μόνο για την μισθοδοσία (βόλεμα) των τοποθετημένων.
Τονίζουμε πως το συγκεκριμένο χωριό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες Ορθόδοξους χριστιανούς, τονίζουμε πως η Πολιτεία δια των επισήμων οργάνων της είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους πολίτες…

Σημείωση: Επειδή ακυρώθηκε το τακτικό ραντεβού με τον μεταφραστή μας επί αραβικών κειμένων, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε την μετάφραση όσων διακρίνονται στις φωτογραφίες.

Και αν δεν έχει υπάρξει επίσημη μετάφραση ή αν η μετάφραση της πολιτείας τύχει να είναι διαφορετική, τότε θα αρχίσουν να χτυπάνε καμπάνες για τις ευθύνες των πολιτικών αλλά και των κομματικά τοποθετημένων σε θέσεις μείζονος εθνικής σημασίας…

ekk1.jpg

ekk2.jpg

ekk3.jpg

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.