Γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα "μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η Ένωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε “παρών” και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές παρατηρήσεις που είχαν εκφραστεί τόσο από φορείς όσο και από κόμματα προχώρησε σε ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές.

Έτσι, μεταξύ άλλων καταργείται και δεν θα ισχύσει το ανώτατο όριο ηλικίας σε περιπτώσεις συγγενικής αναδοχής, ενώ επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση του αναδόχου και κατά τη στρατιωτική θητεία του παιδιού.

Ημέρα ντροπής για τη Βουλή - Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την υιοθεσία-αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Αίσχος το βρίσκω και ο νόμος είναι αντισυνταγματικός γιατί δεν λαμβάνει υπόψη το δικαίωμα των υιοθετούμενων παιδιών για σωστή διαπαιδαγώγηση και σύμφωνη με τις συνταγματικές αναφορές της οικογένειας η οποία βρίσκεται υπό την προστασία του. Επιδιώκουν να κάνουν την Ελλάδα χώρα ομοφύλων για να την αφανίσουν τελείως. Γιατί τα υιοθετούμενα τέκνα των ομόφυλων ζευγαριών θα πάρουν ομοφυλική αγωγή. Ποιος στερεί και με ποιο δικαίωμα από αυτά τα παιδιά την ορθή αγωγή για την οικογένεια και το ρόλο της που προστατεύεται από το Σύνταγμα και γιατί πρέπει αυτά τα παιδιά να λάβουν υποχρεωτικά την ομοφυλική διαπαιδαγώγηση της οικογένειας και όχι την κανονική διαπαιδαγώγηση. Πιστεύω ότι οι δικαστές σύντομα θα το κρίνουν αντισυνταγματικό. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να προσφύγω. Όποιος έχει τη δυνατότητα τον προτρέπω και τον παρακαλώ να προσφύγει. Και να μην θεωρηθεί ότι είμαι αντίθετος με την ιδιαιτερότητα των ομοφυλόφυλων ζευγαριών. Το πρόβλημα είναι ότι τα υιοθετούμενα παιδιά συζώντας μέσα σε μια ομόφυλη οικογένεια θα έχουν ομοφυλικά μόνο βιώματα και όχι τα ίδια με ένα άλλο παιδί. Αυτό είναι κάτι που αντιβαίνει στην ισότητα των δικαιωμάτων των παιδιών.