«Καμπανάκι» για τις παρενέργειες που θα προκαλέσει στη δημόσια υγεία η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο κρούει ο καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης, Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας.

«Η συνεχιζόμενη πυρκαγιά στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο, δημιουργεί πολλούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Αττικής και όχι μόνον» προειδοποιεί ο καθηγητής Τσάκνης και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι από την καύση των απορριμμάτων και ειδικότερα των πλαστικών, σχηματίζονται πολλές καρκινογόνες ενώσεις όπως είναι οι πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες, διοξίνες, πολυχλωροδιφαινύλια κ.α.. Οι τοξικές αυτές για την υγεία μας ενώσεις, όχι μόνο εισπνέονται αφού διαχυθούν στην ατμόσφαιρα, αλλά και επικάθονται σε γεωργικές καλλιέργειες και ρυπαίνουν τρόφιμα και υδατικούς πόρους της ευρύτερης περιοχής».

Ο κ. Τσάκνης υπογραμμίζει: «Κατά συνέπεια οφείλει η πολιτεία να μεριμνήσει για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και να προχωρήσει σε συστηματικούς και ενδελεχείς ελέγχους και μετρήσεις των επιπέδων ρύπανσης των προϊόντων, για να διασφαλιστεί έστω και τώρα, η υγεία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας».

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.