Τριών Ιεραρχών - 30 Ιανουαρίου: Η αργία δεν ισχύει πλέον αλλά δεν είναι σαφές αν θα γίνουν ή όχι μαθήματα την ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Σύγχυση έχει προκληθεί από τις δύο αντιφατικές οδηγίες.

Σύγχυση και αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς και γονείς για την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) αφού υπάρχουν δύο διαφορετικές οδηγίες. Η μία μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας και μία μετά από διευκρινήσεις της Υφυπουργού Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υποργείου Παιδείας αναφέρει:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.»

Οι διευκρινίσεις της Υφυπουργού κα. Σοφίας Ζαχαράκη σχετικά με τη διάταξη του υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών:

«Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.»

Η κα. Ζαχαράκη με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε:

Δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών. Παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμούν τους ιερούς πατέρες με εκδηλώσεις εορταστικές και εκκλησιασμό.

και συνέχισε:

Η σπουδαία ημέρα μπορεί να γίνει μέσα στο σχολείο και εάν οι συνθήκες το ευνοούν να γίνει και ο εκκλησιασμός.

Σε ερώτηση τέλος για το πότε θα φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο η υφυπουργός Παιδείας απάντησε:

Αυτό θα έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του σχολείου, πότε θα τελειώνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις εντός του σχολείου και πότε θα τελειώνει ο εκκλησιασμός.

Η Υφυπουργός Παιδείας τέλος προανήγγειλε την αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου στα σχολεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.