Κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα.

Φύλλο και φτερό έκαναν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα το σπίτι και τα γραφεία του πρώην υπουργού άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για υποθέσεις εξοπλιστικών που υπογράφηκαν από τον ίδιο αλλά και του έλεγχου για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε τα περιουσιακά του στοιχεία. Η αιφνιδιαστική έρευνα διατάχθηκε – προ ημερών – από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα . Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κατέσχασαν πολύτιμο υλικό, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και αρχεία καθώς και σημειώσεις. Το υλικό μεταφέρθηκε στην εισαγγελία διαφθοράς και τώρα οι εισαγγελείς έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται το υλικό και να μελετούν τα νέα στοιχεία τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα που διενεργείται για υποθέσεις οι οποίες αφορούν στον πρώην υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κα Τουλουπάκη έχει ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη (ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της ανακρίτριας Ζαμανίκα) για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την υπόθεση των φρεγατών, φωτογραφίζοντας τον πρώην υπουργό άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Πρόκειται ουσιαστικά για τον μόνο δρόμο (η άσκηση δίωξης για αυτά τα αδικήματα , κυρίως για το ξέπλυμα όπως στις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη) που θα κρατήσει μακριά από την παραγραφή την υπόθεση και θα δώσει ζωή στην προανακριτική της Βουλής.

Γιατί Έγιναν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες κατ΄οίκον για τον πρώην υπουργό,διατάχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να αναζητηθούν και να αντληθούν στοιχεία, που μπορεί να είναι χρήσιμα για τις δικαστικές έρευνες που κινούνται τόσο σε επίπεδο Εισαγγελίας Διαφθοράς, όσο και σε επίπεδο ανακριτικής διαδικασίας από την ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο εισαγγελέων εισέβαλαν και έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του πρώην υπουργού -πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη έρευνα έγινε και στο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας- από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα, αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και αξιολογούνται στο πλαίσιο των ερευνών που περιλαμβάνουν τα πάντα. Λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού, ακίνητα, λογαριασμούς με τους οποίους συνδέεται ο ίδιος στο εξωτερικό και συμβάσεις για τα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του.

Άλλωστε για τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς που έχουν ξεκινήσει από καιρό εστιάζονται όχι μόνον στα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του,αλλά και στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.