Μία ογκώδης διαδήλωση με παλμό και μαχητικότητα ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας σήμερα το μεσημέρι. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ζητώντας να μην προχωρήσει η έκδοση της κάρτας του πολίτη, η οποία θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει το περιβόητο τσιπάκι με το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, ιερείς και μοναχοί, ενώ παρόντες ήταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κυρίαρχα συνθήματα: «Όχι στην κάρτα του πολίτη», «Τις ταυτότητες τις ηλεκτρονικές δεν θα τις πάρουμε ποτέ», «Μακριά από το φακέλωμα». Στις 19:00 οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή, η οποία είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα. 

Οι επίσημες καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για περίπου 7.000 κόσμο, αλλά κατά την άποψη των συμμετεχόντων η συγκέντρωση ξεπερνούσε τις 10.000.

Στις ομιλίες, κυριάρχησαν ιερωμένοι και μοναχοί από το Άγιο Όρος και εκπρόσωποι θρησκευτικών οργανώσεων. Ακολούθησαν κάποιες τεχνικές αναλύσεις που συνέκλιναν στο ότι η κάρτα δεν διασφαλίζει το απόρρητο των προσωπικών μας δεδομένων και ότι με την υιοθέτησή της καταλήγουμε έρμαιο στις ορέξεις όλων όσων επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ευαίσθητα στοιχεία μας (τραπεζικούς λογαριασμούς, ασθένειες, πεποιθήσεις, συνήθειες κλπ), καθώς και ότι αντίθετα με άλλα κράτη που δεν την χρησιμοποιούν, η Ελλάδα, ως γνήσια αποικία, επέλεξε την υποχρεωτική (και όχι προαιρετική) χρήση από τους πολίτες, με συνέπεια η αντικατάσταση της συμβατικής ταυτότητας να οδηγήσει στην πλήρη απώλεια κάθε έννοιας ιδιωτικότητας.

Μεταξύ των ομιλητών, ξεχώρισε ο Δημήτρης Ανδρεάκος, ο ηρωικός αστυνομικός που απετάχθη από την ΕΛΑΣ επειδή δεν δέχτηκε να πάρει την κάρτα το 2011, που όμως πέτυχε πρόσφατα με απόφαση του ΣτΕ την ακύρωση της απόταξής του, ως σύμβολο του αγώνα όσων αντιδρούν στην παραλαβή της. Ο Ανδρεάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «…μόνο η Χρυσή Αυγή μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων στήριξε τον αγώνα κατά της κάρτας του πολίτη στη Βουλή» .

Ο ηγούμενος της παλαιάς αδελφότητας της αγιορείτικης Μονής Εσφιγμένου κ. Μεθόδιος, δόνησε με τον πύρινο λόγο του τον κόσμο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η μεθόδευση της υιοθέτησης της κάρτας είναι σιωνιστικός δάκτυλος, ο ίδιος που προτρέπει τους κυβερνώντες να ψηφίζουν «σύμφωνα συμβίωσης», να ανοίγουν τις πόρτες στους λαθρομετανάστες και να είναι δεκτικοί στην κατασκευή τζαμιών για τους ισλαμιστές, την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός λαός στενάζει από τη φτώχεια και την αλλοτρίωση.

Επίσης, ο Αναστάσιος Θεοδωρίδης εκπρόσωπος ορθόδοξου σωματείου από τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε καταχειροκροτούμενος, ότι η παρουσία τη; Χρυσής Αυγής στον αγώνα ήταν και παραμένει καίρια για την επιτυχία του κοινού σκοπού και κάλεσε τον κόσμο να επευφημήσει τους παρευρισκομένους βουλευτές , δηλαδή τους κ.κ. Παππά, Παναγιώταρο, Λαγό, Μπαρμπαρούση που με την παρουσία τους δηλώνουν την αταλάντευτη πίστη να συνεχίσουν τον αγώνα στο πλευρό των χριστιανών που μάχονται για ορθοδοξία. Οι ομιλίες έκλεισαν με το «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο από σύσσωμο το πλήθος.

Στην μεγαλειώδη πορεία προς τη Βουλή, με επικεφαλής μοναχούς και ιερωμένους, που ακολούθησε αμέσως μετά τις ομιλίες, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και του Τσίπρα προσωπικά, καθώς και το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» . Στο ψήφισμα που επιδόθηκε στην Βουλή, διατρανώθηκε η απόφαση όλων των συμμετεχόντων να ΜΗΝ παραλάβει κανείς την νέα «κάρτα του πολίτη» και να αντιδράσει σύσσωμος ο λαός στα σχέδια των νεοταξιτών της παγκοσμιοποίησης, που επιθυμούν τη μετατροπή του έθνους σε άμορφη και άθρησκη μάζα καταναλωτών.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.