Δώρισε στον Πρωθυπουργό την εικόνα του νεομάρτυρα αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις. Του π. Ηλία Μάκου. Το δώρο, που προσέφερε εγκάρδια ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σύσκεψη, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν μια ασημένια εικόνα του νεομάρτυρα αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις.

Χαρακτηριστικά είπε στον κ. Μητσοτάκη επιδίδοντας την εικόνα:

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ και σας δίνω την εικόνα του αη Γιώργη μας. Τιμάται σ’ όλα τα Βαλκάνια, γιατί με αυτόν πορευόμασταν οι Ηπειρώτες. Είναι ο προστάτης μας…

Μητσοτάκης Καχριμάνης

Και δεν έχει άδικο ο κ. Καχριμάνης. Για τους πιστούς των Ιωαννίνων και όχι μόνο ο νεομάρτυρας Γεώργιος λειτουργεί ως ανυψωτικός μοχλός, ως μαγνήτης του θείου ελέους, της ψυχικής ανάτασης, που προσφέρει τη δικαίωση.

Με το παράδειγμά του, την ακέραιη και ασυνθηκολόγητη ζωή του, τη θυσία του, την αγιότητά του, δείχνει το δρόμο, που αναδεικνύει τον άνθρωπο προσωπικότητα ολοκληρωμένη.

Ασυμβίβαστος με οποιαδήποτε σκλαβιά, σωματική και ψυχή, έμεινε μαχητής στις επάλξεις της πίστης και της Πατρίδας.

Με το μαρτυρικό του θάνατο, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους, έκανε την πνιγηρή από τις αναθυμιάσεις της σκλαβιάς ατμόσφαιρα της εποχής του να αρωματιστεί από το ευωδιαστό θυμίαμα της ζωής του.

Η πίστη του ήταν τόσο θερμή, γεγονός από το οποίο οφείλουμε να διδασκόμαστε στις δύσκολες ημέρες, τις οποίες διανύουμε, που εγκατέλειψε για χάρη του Χριστού γυναίκα και νεογέννητο παιδί και ολοπρόθυμα ακολούθησε την οδό του μαρτυρίου, αφήνοντας ανεξίτηλη μαρτυρία.

Μέσα στο πυκνό σκοτάδι της Τουρκοκρατίας έλαμψε σαν ολόφωτος ήλιος ο νεομάρτυρας άγιος Γεώργιος, λαμπρό διαμάντι των Ιωαννίνων.

Η γνήσια χριστιανική ζωή του επέφερε κάθαρση της ψυχής του και καρποφορία. Αυτή την καρποφορία, που είναι ένα ζωντανό κήρυγμα και μια διαχρονική αλήθεια, έχει ανάγκη σήμερα η εποχή μας.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον συγκλονιστικό βίο, την ομολογία πίστεως, το μαρτύριο δια απαγχονισμού, το θαύμα στη μουσουλμάνα με την κλεμμένη κάλτσα και το Απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.