«Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα, είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Ρουπακιά στον αστυνομικό Δημήτρη Κουρεντζή, ο οποίος τον συνέλαβε τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι και ενώ είχε δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα.

Αυτό κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο ίδιος ο αστυνομικός, που περιέγραψε όσα έζησε εκείνο το βράδυ.

Όπως κατέθεσε ο κ. Κουρενζτής την ώρα που έφθασε στην Π. Τσαλδάρη είδε μια ομάδα τεσσάρων με πέντε ατόμων να βρίσκονται γύρω «από ένα αιμόφυρτο άνδρα» και μια κοπέλα να τον κρατάει. Σε πέντε μέτρα απόσταση, βρίσκονταν ένα αυτοκίνητο με αναμμένη μηχανή και αναμμένα φώτα. Μέσα κάθονταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα. «Ήταν ήρεμος, κάπνιζε έδειχνε νηφάλιος», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι μετά από έλεγχο που έκανε περιμετρικά στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, βρήκε το μαχαίρι πεταμένο στην πίσω αριστερή αριστερή ρόδα του οχήματος.

Ξετυλίγοντας τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ, ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή του: «Εκείνο το βράδυ είχα υπηρεσία. Λάβαμε σήμα στις 12 και 3 λεπτά τα ξημερώματα για συμπλοκή ατόμων στην Π. Τσαλδάρη. Δεν μας είχαν δώσει άλλη περιγραφή. Καθώς μπαίναμε στη Τσαλδάρη, είδα κόσμο και ένα αμάξι με αναμμένα φώτα. Οι συγκεντρωμένοι ήταν πολίτες άντρες και γυναίκες. Το αμάξι είχε αναμμένη τη μηχανή, υπήρχε άνθρωπος μέσα στη θέση του οδηγού. Ακινητοποιήσαμε το όχημα. Πλησίασα και είδα μια παρέα παιδιών και μια κοπέλα που κρατούσε ένα αιμόφυρτο άνδρα. Σε απόσταση πέντε μέτρα βρίσκονταν αυτοκίνητο».

«Ήταν μέσα στο αμάξι και κάπνιζε»

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας ανέφερε ότι τον πλησίασε και διαπίστωσε ότι είχε ένα τραύμα στην καρδιά και ένα κοντά στην περιοχή της μασχάλης. «Το παιδί βόγκαγε, είχε ασθενή επαφή με το περιβάλλον. Προέτρεψα την κοπέλα να μην τον κουνάει. Είχε γίνει μωβ, βόγκαγε φαίνονταν ότι έφευγε. Κάλεσα το ασθενοφόρο και ούρλιαζα. Ενας από την παρέα που βρίσκονταν γύρω από τον Π. Φύσσα, μου είπε ότι το έκανε εκείνος που ήταν μέσα στο αμάξι. Προσέγγισα το αμάξι και τον οδηγό του. Τον είδα μέσα στο αμάξι να καπνίζει».

Πρόεδρος: Περίμενε κάτι;

Απάντηση:Δεν ξέρω, του είπε να σβήσει το τσιγάρο και τον ρώτησα τι έχει γίνει. Του είπα μείνε στο αμάξι και περίμενε. Ήλεγξα το αυτοκίνητο, είδα ότι στην πίσω αριστερή ρόδα υπάρχει ένα μαχαίρι με ξύλινη λαβή και αίματα πάνω.

Πρόεδρος: Τι λογική έχει αυτό; Κάνει ότι κάνει και μετά πετάει το μαχαίρι;

Απάντηση: Δεν ξέρω, εγώ έκανα περιμετρικό έλεγχο στο αμάξι και είδα το μαχαίρι

Πρόεδρος: Υπάρχει περίπτωση να σας είχε δει και να το πέταξε ;

Απάντηση: Δεν το ξέρω. Έβαλα το μαχαίρι σε σακουλάκι. Του είπα να βγει από το αυτοκίνητο και του πέρασα χειροπέδες

Πρόεδρος: Έφερε αντίσταση; Ήταν σε ηρεμία;

Απάντηση: Ήταν ήρεμος κάπνιζε. Του πέρασα χειροπέδες και τον οδήγησα στο περιπολικό. Έκατσα μαζί του στο πίσω κάθισμα. Φύγαμε προς το τμήμα στο Κερατσίνι.

Πρόεδρος: Ασθενοφόρο δεν είχε έρθει;

Απάντηση: Μέχρι τότε δεν είχε έρθει, είχα καλέσει τουλάχιστον δέκα φορές.

«Είμαι δικό σας»
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως μέσα στο περιπολικό ρώτησε τον Γ. Ρουπακιά δυο φορές τι είχε γίνει και τότε εκείνος, τη δεύτερη φορά του απάντησε: «Μη με πειράξετε, μην πείτε κάτι σε κανέναν. Είμαι δικό σας, είμαι της Χρυσής Αυγής. Του είπα:«Δεν είστε δικός μας. Εγώ είμαι αστυνομικός και θα κάνω τη δουλειά μου. Τον πήγα στο αστυνομικό τμήμα Κερατσίνου».

Πρόεδρος: Αναφορικά με το περιστατικό τον ρωτήσατε;

Απάντηση: Όχι. Τα λόγια του ήταν: «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα είμαι δικό σας».

Πολιτική Αγωγή:Τον ρωτήσατε γιατί το έκανε;

Απάντηση: Όχι

Πολιτική Αγωγή: Ξέρετε ποια είναι τα ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή στα αστυνομικά τμήματα;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο αστυνομικός ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και συγγενικά του πρόσωπα δέχτηκαν ανώνυμες απειλές.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.