Δήθεν ορθόδοξα blogs καταγγέλθηκαν στις αρχές για εκβίαση ιερέων με σκοπό οικονομικές ωφέλειες.

Ποινική δίωξη κατά των Δ.ΧΡΟ., Α.ΠΑ. και Β.Φρ. αναμένεται να ασκήσει ο εισαγγελέας για την κατηγορία της εκβίασης με δόλο, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Η απίστευτη υπόθεση ήλθε στο φως έπειτα από καταγγελίες ιερέων της Αττικής οι οποίοι για προφανείς λόγους ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ επιθυμούν να διαφυλάξουν την ανωνυμία τους.

Οι φερόμενοι δράστες, με όχημα τα θρησκευτικά ιστολόγιά τους προέβαιναν στη διασπορά ΨΕΥΔΩΝ ειδήσεων για ιερείς αρχιμανδρίτες και έναν Μητροπολίτη.
Έπειτα τους καλούσαν στο τηλέφωνο και τους εξανάγκαζαν σε δήθεν αποκλειστικές δηλώσεις, συνεντεύξεις αλλά κυρίως σε οικονομική στήριξη για τα blog τους μέσω διαφημίσεων.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση ιερέα, απείλησαν τηλεφωνικώς μέλη της οικογένειάς του, φέρνοντάς τον σε άθλια ψυχολογική κατάσταση γεγονός που τον ανάγκασε να απέχει για μία εβδομάδα από τα λειτουργικά του καθήκοντα.

Οι τρεις άνωθεν δράστες-εκβιαστές, κρύβονται και προσπαθούν να εξαφανίσουν ηλεκτρονικά ίχνη από τις ιστοσελίδες τους με σκοπό να μην τα ανακαλύψει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ανώτερο στέλεχος της Αστυνομίας σε επικοινωνία με το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline δήλωσε τα εξής:

Η υπόθεση αυτή θα διελευκανθεί, απαιτεί όμως προσεκτικούς χειρισμούς μιας και τα αποδεικτικά μέσα είναι λίγα και αμφισβητούμενα.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων τα συγκεκριμένα ιστολόγια αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.