Απεργία: Κορυφώνονται σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 οι απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μπαίνουν στο… χορό. Η απεργία έχει κηρυχθεί πανελλαδικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο ως απότοκο της συμφωνίας με τους δανειστές

Γιατροί – Νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και διάφοροι επιστημονικοί φορείς οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε επιμέρους ανακοινώσεις, συμμετέχουν σήμερα στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δημόσιες υπηρεσίες – Ευρύτερο δημόσιο

Στη Γενική Απεργία πρόκειται να συμμετάσχει και το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών, αναφέρει το news.gr.

Τράπεζες

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση.

Χωρίς πλοία

Τόσο για χθες 16 Μαΐου, όσο και για σήμερα 17, απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Ιδιωτικοί υπάλληλοι

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας στις 16 Μαΐου ημέρα Τρίτη και 17 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και από ώρες: 06:00 έως 10:00 αμφότερες.

Θέατρα

Την ίδια ώρα στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Διαβάστε επίσης: ΑΠΕΡΓΙΑ καράβια – ΠΝΟ: Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Ειδικότερα, 17 Μαΐου

  • Τα λεωφορεία ΔΕΝ κινούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και Μετρό: Εχει δρομολόγια από 09:00 έως 16:00
  • ΟΣΕ και Προαστιακός, 24ωρη απεργία
  • Τρόλεϊ Κινούνται 09:00 έως 20:30
  • Αεροπλάνα: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως 15:00
  • Λαϊκές
  • Απεργούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.
Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.