Μπορεί την αγία ημέρα των Θεοφανείων ο Πειραιάς να αποτελεί το επίκεντρο της εορτής και παραδοσιακά ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, ωστόσο φέτος αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με εφημερίδα ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθμεί να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι στην εορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά, όπως έκανε πέρυσι γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, λόγω των δηλώσεών του κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανείων στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Και εν συνεχεία θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων πιθανότατα στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Παυλόπουλος πήγαινε κάθε χρόνο.

Ωστόσο εξετάζεται η περίπτωση ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός του ιερού ναού, όπου βεβαίως αφήνονται ελεύθερα και τα τρία περιστέρια. Πληροφορίες λένε ότι και ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί (εκτός απροόπτου) στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.