Ομόφωνη είναι η απόφαση του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για ανάκληση του τίτλου επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Χάινς Ρίχτερ.

Για την απόφαση μετά την μαραθώνια γενική συνέλευση μίλησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Δημήτρης Ξενάκης – ένας εκ δύο καθηγητών που εισηγήθηκαν την ανάκληση του τίτλου – γνωστοποιώντας παράλληλα πως οι πανεπιστημιακοί πολύ σύντομα θα είναι σε θέση βάσει των στοιχείων που συλλέγουν να καταγράψουν τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης.

Το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου τιμά με την απόφαση του την τάξη και την αξία της πανεπιστημιακής Κοινότητας σχολιάζει από τη δική του πλευρά ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ανάκληση του τίτλου στον κ. Ρίχτερ , απλά αποκατέστησε μία προσβολή στη ιστορική αλήθεια των γεγονότων στη Μάχη της Κρήτης και έναντι του Κρητικού λαού. Αυτό είπε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης, ο πρώτος που μίλησε δημόσια για τις ιστορικές ανακρίβειες στο βιβλίο του Ρίχτερ για την Κρήτη. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ , μίλησε ακόμη για τις αναβαθμισμένες προκλήσεις στο Αιγαίο της Τουρκίας. Χαρακτήρισε δε ως ενδεχόμενες προετοιμασίες επιχειρήσεων στη Λιβύη, τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου από Ελλάδα- Ιταλία- Μάλτα, προς Λιβύη, με την παράλληλη πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ , νοτίως της Κρήτης.

 

 

Πέτρος Πουλόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.