Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, διαδικασία συλλογής υπογραφών ενοριτών του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με σκοπό την ίδρυση νέας ενορίας.

Πρόκειται για πολίτες που διαμένουν κάτω από την εθνική οδό, στ’ Αϊ Βασιλιώτικα και τις όμορες περιοχές. Γίνεται λόγος για συλλογή 600 υπογραφών μέχρι τώρα με τη διαδικασία να είναι σε γνώση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ουσιαστικά , οι εν λόγω πολίτες επιθυμούν το «σπάσιμο» της ενορίας του Αγίου Δημητρίου και την ίδρυση νέου ναού.
Ο Άγιος Δημήτριος είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό ενορία του Αγρινίου ενώ πλησιάζει τους 25000 ενορίτες. Εκ των πραγμάτων δηλαδή με το πέρας του χρόνου δημιουργούνται δυσλειτουργίες κάτι που συμβαίνει και σε άλλες, τουλάχιστον τρεις, ενορίες του Αγρινίου.

Από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά, το 2005, είχαν γίνει σκέψεις για το σπάσιμο κάποιων ενοριών και το θέμα συζητήθηκε τότε με τη δημοτική αρχή.

Η διαδικασία «πάγωσε» στη συνέχεια ωστόσο αναθερμαίνεται τώρα για την περίπτωση του Αγίου Δημητρίου. Για την ίδρυση μιας ενορίας η απόφαση βέβαια ανήκει στον οικείο Μητροπολίτη και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.