Του Βαφειάδη Αναστάσιου

Σεβαστέ Ηγούμενε – Πάτερ Εφραίμ, με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να εκφράσω τις βαθείες ανησυχίες μουσχετικά με την απόκρυψη της Ελληνικής και Βυζαντινής Σημαίας από τους ιστούςπου υπάρχουν στον Ιερό Ναό που είστε Ηγούμενος. Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία,Φλάμπουρα Πρεβέζης. 

Ως τακτικός επισκέπτης του συγκεκριμένου Μοναστηριού (και όχι μόνο), έχωδιαπιστώσει σε διάρκεια μηνών, ότι το Μοναστήρι σας δεν εμφανίζει τις Σημαίες ωςσυνηθίζεται σε όλα τα Μοναστήρια της Ελλάδος αλλά και στις Εκκλησίες. Απόέρευνα που πραγματοποίησα ο ίδιος, με διαβεβαίωσαν ότι οι σημαίες τοποθετούνταιστους ιστούς μόνο 2 φορές τον χρόνο. Στης 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία αλλά καιστην Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στης 28-29Αυγούστου.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν την εξαφάνιση των σημαιών την έχουν διαπιστώσει καιάλλοι επισκέπτες – πιστοί που προσέρχονται στο Μοναστήρι σας για ναπαρακολουθήσουν διάφορες λειτουργίες, αλλά με όσους μίλησα εγώ ο ίδιος από τηνπιο πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησα την Κυριακή 13/11/2016, έμειναν οιεπισκέπτες έκπληκτοι όταν τους παρακίνησα να παρατηρήσουν το φαινόμενο.Σεβαστέ Ηγούμενε – Πάτερ Εφραίμ, ως γνωστό, το 1822 που πραγματοποιήθηκε ηπρώτη Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο, η οποία ψήφισε το προσωρινό πολίτευματης Ελλάδος, το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα, στις παραγράφους ρδ’ και ρε’ υπάρχει ηπρώτη απόφαση για την μορφή της Ελληνικής Σημαίας. Στης 15 Μαρτίου το 1822εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμένη από τον πρόεδρο του,Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο που όριζε για τις σημαίες τα εξής:α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόνκυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων τουεμβαδούβ) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή’ μία διά τα πολεμικά και άλλη διά ταεμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέαοριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού καικυανού’ εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετοτετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού λευκοχρόου. Τηςδε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν’ εις την άνω προςτα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουνκαι διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού κυανοχρόου.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, και στις 2 περιπτώσεις, εκτός από το Εθνικό μαςΣύμβολο, η σημαία μας φέρει και τον Σταυρό…. που δηλώνει ότι η Ελλάδα ήτανκαι είναι ένα Χριστιανικό Ορθόδοξο Κράτος….Πως μπορεί να εκληφθεί από εμάς τους πιστούς ότι το Μοναστήρι σας έχειεξαφανίσει τόσο την Ελληνική μας σημαία που φέρει τον Σταυρό, αλλά και τουΒυζαντίου; Το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με τον δικέφαλο αετό.

Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα ο δικέφαλος αετός χρησιμοποιείται ως σύμβολο απότην Εκκλησία της Ελλάδος, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τις αθλητικές ομάδεςΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να μας εξηγήσετε (δημόσια) για αυτό το φαινόμενο,διότι δεν θα ήθηλα σε καμία περίπτωση να πιστεύω ότι η συμπεριφορά τουΜοναστηριού παραπέμπει σε πολιτικές σκοπιμότητες, σε ανθελληνικές συμπεριφορέςπου είναι το κακό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά (και όχι μόνο). Την Ελληνική Σημαία εντός της χώρας μας προσπαθεί να την κατεβάσει οκατακτητής, αυτός που πολεμάει την Ελλάδα και θέλει να διεκδικήσει τα εδάφη μας,αλλά εμείς οι πιστοί Χριστιανοί Πατριώτες πολεμήσαμε για αυτήν την σημαία.Χύθηκε αίμα από όλους τους Ήρωες και είναι υποχρέωση μας να κρατήσουμε αυτήντην ελευθερία που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας, και να την μεταφέρουμε στιςεπόμενες γενναιές. Ελευθερία, μια λέξη με 9 γράμματα που συμβολίζουν τις 9 γραμμές της σημαίας μας.Ελευθερία ή Θάνατος, μια πρόταση με 9 συλλαβές που επίσης συμβολίζουν τις 9γραμμές της σημαίας μας.

Να σας θυμίσω πως 6000 Μοναχοί έχασαν την ζωή τους στα 450 χρόνια σκλαβιάς,αγωνιζόμενοι με τα όπλα Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όταν το Έθνος κινδύνευε, οιΜοναχοί και οι ασκήτες Μοναχοί αφήνανε τα Μοναστήρια τους καισυγκακοπαθούσανε για να βοηθήσουνε τον λαό μας να μην χάσει την πίστη του. Ηιστορία είναι πάντοτε οδοδείκτης για το μέλλον. Σήμερα ομως η νέα εποχή και οΟικουμενισμός θέλουν να χωρίσουν την Ορθοδοξία από τον Ελληνισμό. Αυτή ηαπομόνωση κατευθείνετε από τα σκοτεινά κέντρα του Εβραϊσμού που μισούν κάθε τιΟρθόδοξο και Ελληνικό. Η Ελληνική Σημαία κυματίζει σε όλα αυτά τα προπύργιατης Ορθοδοξίας μας, γιατί φέρει μέσα της τον Σταυρό του Χριστού μας. Και σε όσαΜοναστήρια δεν κυματίζουν οι Σημαίες αφήνουν υπόνοιες ότι αυτά κατευθύνονταιπρος τον σκοπό του Οικουμενισμού και της Παγκοσμιοποίησης…. Πως μπορούμε λοιπόν εμείς να εκλάβουμε την εξαφάνιση των σημαιών από τοΜοναστήρι σας; Σεβαστέ Ηγούμενε – Πάτερ Εφραίμ, Σας παρουσιάζω δικές μου φωτογραφίες από διάφορα Μοναστήρια και Εκκλησίες γιανα αντιληφθείτε βαθύτερα τι εννοώ.

Επίσης δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι εντάσσεται τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στονΝόμο που ψήφησε η κυβέρνηση της Ελλάδος επί Νέας Δημοκρατίας του ΓεώργιουΡάλλη, τον 1144/1981 που απαγορεύει την ανάρτησης της σημαίας στις οικίες (ανθεωρείτε τον Ιερό Ναό οικία σας), νόμος που τροποποιήθηκε με τον Ν. 1491/1984 επίΠαπανδρέου και έπειτα με τον Ν. 2946/2001 επί Σιμήτη, δηλαδή τα 2 μεγάλακόμματα που κυβερνούσαν για χρόνια την χώρα συμμετείχαν με καθαράανθελληνικές (κατευθύνσεις) προθέσεις. Και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανένας“πατριώτης” πολιτικός να μεριμνήσει να αλλάξει αυτή η νομοθεσία. Μην πάμε πολύμακριά, ας κοιτάξουμε λίγο την γειτονιά μας, Τουρκία, Αλβανία, παντού κυματίζει ησημαία τους, από Δημόσια Κτήρια μέχρι την πιο απλή κατοικία, και καλά κάνουνδιότι έχουν πατριωτικές κυβερνήσεις που νοιάζονται για την χώρα τους και τον λαότους. Εσείς που είστε Πνευματικός Πατέρας, νοιάζεστε; Αναμένω τις απαντήσεις σας σεβαστέ Ηγούμενε.

 

simaia1.JPG

 

simaia2.JPG

 

simaia3.JPG

 

simaia4.JPG

 

simaia5.JPG

 

simaia6.JPG

simaia7.JPG

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.